Adyen instellen voor Lightspeed eCom [NB]

Deze handleiding richt zich op het correct instellen van de diverse technische instellingen binnen het dashboard van Adyen.

In dit artikel

• Skin settings
  • Server communicatie
  • Betaalmethodes
  • Betaalprovider activeren

Skin settings

Binnen Adyen is het nodig om een Skin aan te maken. Ga naar MENU > Skins > Create a new skin

Stap 1 - Kopieer de Skin Code en plak deze onder SHOP > Instellingen > Betaalproviders > Adyen > Skin

Stap 2 - Klik op de Generate new HMAC Key button van de versie die je wilt gebruiken (Test of Live). Kopieer vervolgens de gegenereerde HMAC key en plak deze onder SHOP > Instellingen > Betaalproviders > Adyen > Wachtwoord

Stap 3 - Bij Result URLs is het belangrijk dat de Succes url op de correcte wijze wordt geplaatst:

• Als uw webwinkel is voorzien van SSL, dan is het belangrijk dat de Succes url als volgt plaatst. Voorbeeld: https://www.uwhoofddomein.com/payment/adyen/success/
  • Als uw webwinkel niet is voorzien van SSL, dan is het belangrijk dat de Succes url als volgt plaatst. Voorbeeld: https://www.uwsubdomein.webshopapp.com/payment/adyen/success/

Stap 4 - Schakel het account in waarop de Skin actief moet worden. Kopieer vervolgens de accountnaam en plak deze in SHOP > Instellingen > Betaalproviders > Adyen > Merchant

Stap 5 - Klik op Save Skin to Test om de instellingen op te slaan

Server communicatie (Gebruik uw eigen .webshopapp domein!)

Ga binnen Adyen naar Settings > Server Communication > Standard Notification > Add om een de server communicatie in te stellen. Volg onderstaande stappen uit:

Stap 1 - Voer de onderstaande stappen uit:

• Bij URL vult u uw .webshopapp.com adres is. Dit ziet er als volgt uit: https://uwsubdomein.webshopapp.com/payment/adyen/notify/
  • Selecteer bij SSL version SSLv3
  • Schakel Active in
  • Service Version = 1
  • Method = SOAP

Stap 2 - Vul hier een username & wachtwoord in. Dezelfde username & wachtwoord moeten vervolgens in de Lightspeed backoffice worden ingevuld onder SHOP > Instellingen > Betaalproviders > Adyen > Notification username & Notification wachtwoord

Stap 3 - Activeer AUTHORISATION

Stap 4 - Klik vervolgens Test Configuration om de server communicatie te testen. Ga door naar Stap 5 wanneer de test succesvol is.

Stap 5 - Klik Save Configuration om de instellingen op te slaan.

Betaalmethodes instellen

Het is belangrijk dat betaalmethodes goed worden ingesteld. Om te zien welke betaalmethodes u kunt activeren binnen de Ligtspeed Adyen betaalintegratie gaat u in Adyen naar Settings > Payment Methods.

Vervolgens gaat u in de backoffice naar SHOP > Instellingen > Betaalproviders > Adyen > Betaalmethodes. Activeer hier de betaalmethodes die uw Adyen abonnement ondersteunt.

Heeft u vragen? Neem contact op met de Adyen support afdeling:

Tel: +31 (0)20 240 1660
E-mail: amsterdam@adyen.com