Kortingsregels aanmaken voor "Koop x producten en ontvang gratis extra producten

1. Ga naar de pagina met kortingsregels (te bereiken via Marketing > Korting > Kortingsregels in het linker menu).
  2. Klik in het raster rechts van de kortingsregel die je wilt configureren op Bewerken. Er verschijnt een venster met de instellingen voor de betreffende regel.
  3. Configureer bij KORTINGSREGELS de volgende instellingen:
    • Titel – hier kun je eventueel de naam van de kortingsregel wijzigen. Dit is de naam die je hebt opgegeven bij het aanmaken van de kortingsregel.
    • Kortingstype – het door jou geselecteerde kortingstype bij het aanmaken van de kortingsregel. Het type kan NIET gewijzigd worden.
    • Activeer kortingsregel – hiermee activeer je de betreffende kortingsregel en is deze onmiddellijk van toepassing in je webwinkel.
    • Stoppen na deze regel (is standaard geactiveerd) – met deze instelling bepaal je hoe Lightspeed eCom elkaar overlappende kortingsregels afhandelt. Kijk voor meer informatie bij Uitleg van de Stoppen na deze regel-instelling.
    • Eerst korting toepassen, dan BTW (is standaard geactiveerd) – deze instelling is alleen beschikbaar voor belastingvrije winkels — bijvoorbeeld winkeliers uit de VS of Canada, of sommige business-to-business-handelaren. Hiermee kunnen van belasting vrijgestelde winkeliers en handelaren specificeren of het kortingsbedrag- of percentage wordt toegepast op de originele aankoopprijs (voordat er belasting wordt toegevoegd), of na het verrekenen van alle van toepassing zijnde belastingen. Deze schakelaar staat standaard ingesteld op het toepassen van korting, voorafgaand aan de BTW.
  1. Doe bij CONFIGURATIE het volgende:
    1. Geef het minimumaantal artikelen op dat klanten moeten aanschaffen om een gratis exemplaar (of meerdere, van hetzelfde product) te krijgen.
    2. Selecteer het product waarop de kortingsregel van toepassing is.
    3. Geef aan hoeveel gratis artikelen je wilt aanbieden.

1 gratis artikel bij aanschaf van x keer hetzelfde product

Belangrijke overwegingen:

• Deze kortingsregel geldt voor afzonderlijke producten (producten zonder varianten) en producten met varianten (matrices en productverzamelingen).
  • Als je het minimumaantal artikelen dat klanten dienen aan te schaffen instelt op drie en zij precies drie artikelen kopen, zal Lightspeed eCom niet een vierde artikel gratis toevoegen, maar ontvangen ze het goedkoopste artikel gratis.
  • Lightspeed eCom toont een bericht op de productpagina van je webwinkel, als reclame voor je aanbieding bij je klanten.
  • Als er een kopie van deze kortingsregel bestaat, wordt de korting slechts eenmalig toegepast. Als je dezelfde kortingsregel aanmaakt voor een ander aantal (bijvoorbeeld één gratis product bij aanschaf van vier producten), wordt de korting nog steeds slechts eenmalig toegepast, gebaseerd op de rangorde van de beide kortingsregels op de pagina met kortingsregels.
  • Als je een andere kortingsregel hebt aangemaakt die op hetzelfde product van toepassing is, dien je rekening te houden met de manier waarop Lightspeed kortingen berekent. Een voorbeeld: bij de Korting op productcategorieën-regel houdt Lightspeed eCom rekening met de prijs van het gratis artikel bij het berekenen van de totale hoeveelheid korting. Hetzelfde geldt voor de volgende kortingsregels: Korting voor klantgroepen – vast bedrag, Korting voor klantgroepen – percentage en Korting bij bestellingen van meer dan x €- vast bedrag.
  1. Configureer bij GEBRUIK en DATA de volgende algemene instellingen:
    • Gebruik – geef hier aan hoe vaak de kortingsregel toegepast mag worden. Onthoud dat ongeacht hoe vaak dezelfde regel in een transactie wordt toegepast, de gebruiksteller met niet meer dan +1 opgehoogd wordt.
    • Aantal keren gebruikt - de Aantal keren gebruikt-teller houdt bij hoe vaak (tot op heden) de code gebruikt is. Je kunt hem op nul zetten door op Reset te klikken.
  • Geldigheidsperiode – stel hier een periode met begin- en einddatum in waarin de kortingsregel van toepassing is.
  1. Klik op Opslaanals je klaar bent met het configureren van je kortingsregel(s).