Wat kunt u importeren [NB]

Via SYSTEEM > TOOLS > Import in het menu van de backoffice kunt u gemakkelijk gegevens in uw webwinkel importeren. Hieronder kunt u lezen wat u precies kunt importeren en hoe dit in zijn werk gaat.

Hoe importeer ik?

1. Ga via het linker menu van de backoffice naar SYSTEEM > TOOLS > Import
  2. Click rechts boven in het scherm op 'Nieuwe Import'.
  3. Er opent een pop-up venster waarin u uw import bestand kunt selecteren, bijvoorbeeld met producten.
  4. Afhankelijk van het type import zal nu automatisch de juiste import wizard getoond worden. Mocht dit niet overeen komen dan kunt u rechts boven het juiste type bestand selecteren.
  5. Kiest u voor producten dan kunt u als tweede optie nog kiezen of het gaat om bestaande producten bijwerken, nieuwe producten, of een combinatie daarvan.
  6. controleer of de kolommen die zijn geselecteerd overeen komen met de juiste velden
  7. Wanneer alles correct is, klikt u op 'Doorgaan' en vervolgens op 'Importeren starten'.

Bij het importeren of bijwerken is het altijd aan te raden niet direct alles te doen, maar eerst als test slechts enkele regels te importeren uit uw bestand. Wanneer dit naar wens is verlopen importeert u vervolgens de rest. Zo voorkomt u ongewenste bijwerkingen die mogelijk honderden producten beïnvloeden.

Wat kan ik importeren?

• Producten
  • Klanten
  • Leveranciers
  • Redirects
  • Merken
  • Productfilter waardes

Voor alle bovenstaande types geld het advies om deze eerst te exporteren uit uw winkel. Zo heeft u een kloppend voorbeeldbestand welke u verder kunt uitwerken.

PRODUCTEN (Nieuw importeren of bestaande bijwerken)

Een import van producten bestaat uit een bestand waar per regel een nieuwe product(variant) wordt gespecificeerd. De volgende productopties kunnen niet geïmporteerd worden:

• Specificaties
  • Extra velden
  • Filters
  • Staffelkortingen
  • Gerelateerde producten
  • Custom URL van product(en)
  • Google categorieën
  • Instellingen 'Verbergen voor zoekmachine' (Do not index functie)

Als u producten wilt wijzigen via de importfunctie, dan is het verstandig eerst een export te maken, deze aan te passen en vervolgens weer te importeren. Eventuele kolommen die u niet wenst bij te werken kunt u met de import wizard met het kruisje (X) de-selecteren. Op deze manier weet u zeker dat alleen de gewenste data wordt gewijzigd.

KLANTEN

Een functie die vooral handig is bij het overstappen, zodat uw bestaande klanten niet nogmaals hun NAW-gegevens hoeven in te vullen. Let op dat wachtwoorden niet kunnen worden geïmporteerd of exporteert.

Leveranciers

Voeg uw leveranciers toe aan de webwinkel. Deze kunt u later koppelen aan uw producten. U kunt leveranciers ook direct aanmaken waneer u producten importeert.

REDIRECTS

Een import van redirects welke u na afloop kunt terugvinden via  SYSTEEM > INSTELLINGEN > WEBSITE-INSTELLINGEN > REDIRECTS. Het aanmaken van redirects is van absoluut van belang wanneer u overstapt naar Lightspeed eCom.

MERKEN

Voeg uw merken toe aan de webwinkel. Deze kunt u later koppelen aan uw producten. U kunt merken ook direct aanmaken waneer u producten importeert.

PRODUCTFILTER WAARDES

Maak een import van producten waaraan u bestaande filters heeft gekoppeld met daarin de filter en de geselecteerde waarden. De filters zelf moet u eerst handmatig aanmaken in het systeem. Het koppelen aan de producten kunt u middels deze import doen.