Instagram koppelen [NB]

Deze functie zit standaard in het Dresser thema. Met maatwerk kan een dergelijke Instagram koppeling ook in andere thema gebouwd worden.

Er zijn vier dingen nodig om je Instagram feed te koppelen aan de shop, developer sign up, client id, userid en acces token. Via de onderstaande stappen kan je deze gegevens achter halen.

Developer Signup
Stap 1: Ga naar https://www.instagram.com/developer/
Stap 2: Als je nog niet bent ingelogd kan je dit rechtsboven in het scherm doen.
Stap 3: Rechtsboven zie je "manage clients" staan.

Stap 4: Vul hier de URL van je webshop in.
Stap 5: Vul je telefoonnummer in.
Stap 6: Je ziet nu  "What do you want to use your API for" staan. Hier vul je "Instagram feed voor webshop". Als je dit hebt gedaan accepteer je de algemene voorwaarden en sla je de instellingen op.

Client ID
Stap 1: Klik op "manage clients"
Stap 2: Geef de Applicatie een naam en onder beschrijving kan je het volgende invullen "Instagram feed with photos with a specific tag or user for a webshop."

Stap 3:  Je dient de naam van je bedrijf in te vullen. Onder Website URL en Valid redirect URL vul je de URL van je webshop in.

Stap 4: Vul je de url van je privacy policy pagina in en je email adres

Stap 5 Klik op registereer, je Client ID komt nu in beeld.

UserID & Acces Token
Stap 1: Ga naar http://instagram.pixelunion.net/
Stap 2: Klik op Generate
Stap 3: De code tot de eerste punt is je UserID
Stap 4: Kopieer de gehele code inclusief de UserID en plak deze in het veld van de accestoken.