Je eCom-statistieken bekijken

Met statistieken van Lightspeed eCom kun je de activiteiten van je online winkel analyseren en evalueren, je klanten en de conversie beter begrijpen en inzicht krijgen in de transacties van je winkel.

Productstatistieken bekijken

1. Log in bij je eCom-backoffice.
  2. Klik in het linkermenu op producten.
  3. Selecteer een product. Links bovenin het scherm zie je de statistieken die het product omschrijven, waaronder:
    • De valuta die geselecteerd is in je winkel met de standaardprijs van je product en/of de BTW inclusief of exclusief is.
    • Gecreëerd: De datum waarop het product gecreëerd is door een gebruiker van je eCom-winkel.
    • Bewerkt: De datum waarop het product het laatst is bewerkt door de gebruikers van je eCom-winkel.
    • Bekeken: Het aantal keer dat je product is bekeken door bezoekers van je website.
    • Verlanglijsten: Het aantal keer dat je bezoekers een product hebben toegevoegd aan de verlanglijst van een gebruiker.
    • Recensies: De gemiddelde beoordeling van je product, bepaald door klantenrecensies in je eCom-winkel.

4. Klik op Productstatistieken bekijken om het volgende te zien:
    • Een lijngrafiek van je pageviews in de afgelopen 30 dagen.
    • De titels van de productvarianten.
    • Het aantal keer dat je productvarianten verkocht zijn.
    • De prijs van je productvarianten.
    • Het voorraadniveau van elk van je productvarianten.

Winkelstatistieken bekijken

1. Log in bij je eCom backoffice.
  2. Klik in het linkermenu op Statistieken. De pagina Statistieken toont de belangrijkste verkoopgegevens, waaronder bruto en netto opbrengst, totale kosten, totaal aantal orders, totaal aantal bezoekers van je winkel en meer. De statistieken zijn verdeeld in 2 grafieken:
    • Financieel - Deze grafiek toont de financiële gegevens voor je online winkel zoals: je bruto en netto opbrengst, je totale kosten, de gemiddelde waarde van de orders, je gemiddelde dagelijkse netto omzet en totale omzet.
    • Conversie - Deze grafiek toont de bezoekersgegevens waaronder: het aantal orders, het totaal aantal unieke bezoekers en pageviews, en het totale percentage bezoekers dat bestellingen heeft geplaatst.

Het aantal pageviews is gebaseerd op cookies. Cookies zijn kleine bestanden die worden opgeslagen op het apparaat van de klant (zoals een desktop of smartphone) wanneer de klant je online winkel bezoekt. Het is belangrijk op te merken dat omdat dezelfde klant je winkel mogelijk meerdere keren per dag bezoekt, het aantal pageviews mogelijk hoger is dan het aantal unieke bezoekers. Stats_7_days_hovering_on_Financials_chart.png

3. Standaard geven zowel de grafiek voor financieel als die van conversie gegevens weer voor de afgelopen 7 dagen (inclusief de huidige dag). Als je gegevens voor een ander bereik wilt zien open je de vervolgkeuze Selecteer bereik: en selecteer je een ander datumbereik.

Je kunt ook rechts bovenin een bereik instellen:

Gebruik de slider om begin- en eindpunten op de grafiek te kiezen voor een meer gedetailleerd overzicht van een specifieke tijdsperiode. De grafiek kan gegevens weergeven van de afgelopen 24 maanden (2 jaren).

Statistieken bekijken

Lightspeed eCom toont de volgende statistieken in de financiële en conversie-grafieken:

Statistiek Wat het laat zien
Geplaatste bestellingen

Lightspeed eCom telt een aankoop als geplaatste bestelling wanneer een offerte is omgezet naar een order, ofwel via Offertes in de backoffice, of wanneer een klant bevestigt dat hij de aankoop doet via de kassa van je winkel. Een order hoeft niet betaald te zijn om meegeteld te worden in deze statistiek.

Lightspeed eCom dateert de geplaatste bestellingen op de dag dat de order werd geconverteerd, gebaseerd op de tijdszone van je backoffice.

Als een geplaatste bestelling wordt geannuleerd verwijdert Lightspeed eCom deze automatisch van het totale aantal.

Bruto opbrengst

De statistiek bruto opbrengst is de som van alle verkoop in de tijdsperiode die je bekijkt, inclusief alle belastingen en bijkomende kosten zoals kosten van aangepaste velden, verzendkosten en betaalkosten.

Lightspeed eCom past de bruto opbrengst aan gebaseerd op de datum waarop een order is geplaatst.

Als een eerder betaalde order is geconverteerd naar niet betaald of als er een creditnota voor dezelfde order is gemaakt, verwijdert Lightspeed eCom de order automatisch van de berekening van de bruto opbrengst.

Netto opbrengst

De statistiek netto opbrengst is de som van alle verkoop in de tijdsperiode die je bekijkt, inclusief bijkomende kosten zoals kosten van aangepaste velden, verzendkosten en betaalkosten, maar exclusief belastingen.

Lightspeed eCom past de statistiek netto opbrengst aan gebaseerd op de datum dat de order is geplaatst.

Als een eerder betaalde order is geconverteerd naar niet betaald of als er een creditnota voor dezelfde order is gemaakt, verwijdert Lightspeed eCom de order automatisch van de berekening van de netto opbrengst.

Totale kosten

De statistiek totale kosten is de som van de inkoopprijs van elke productvariant in betaalde orders, mits je de inkoopprijs voor varianten in je productvoorraad hebt ingesteld.

Lightspeed eCom past de statistiek totale kosten aan gebaseerd op de datum dat een order is geplaatst.

Unieke bezoekers Het totale aantal bezoeken van elk unieke IP-adres. Het totaal komt mogelijk niet overeen met de meting van bezoekers door andere analytische platforms.
Pageviews De som van het aantal keren dat een pagina in je online winkel werd bekeken binnen de specifieke tijdsperiode.
Gemiddelde orderwaarde

De statistiek bevat de som van netto omzet verdeeld op het aantal geplaatste orders in de tijdsperiode die je bekijkt.

De statistiek gemiddelde orderwaarde kan je inzicht geven in hoeveel klanten uitgeven gedurende een bepaalde tijdsperiode en kan je helpen prijzen te bepalen.

Lightspeed eCom toont je 2 bedragen: één inclusief belastingen en één exclusief belastingen.

Gemiddelde dagomzet

Deze berekening bevat de som van de netto omzet verdeeld over het aantal dagen in de tijdsperiode die je bekijkt.

Lightspeed eCom toont je 2 bedragen: één inclusief belastingen en één exclusief belastingen.

% van bezoekers die een bestelling hebben geplaatst Dit is een procentuele waarde berekend door het totale aantal geplaatste orders te delen door het aantal unieke bezoekers dat je winkel heeft bezocht binnen de tijdsperiode de je bekijkt.
Totale netto-inkomsten

Dit is de som van de netto opbrengst voor de tijdsperiode die je bekijkt.

Lightspeed eCom toont je 2 bedragen: één inclusief belastingen en één exclusief belastingen.