Je email ontvangen in Gmail

Je kunt Gmail instellen om je webmail te ontvangen en mail te verzenden vanuit je eigen e-mailadres (bijvoorbeeld info@domein.com). Dit bied je de voordelen van het interface en de grootte van het inkomende postvak van Gmail, zonder dat iemand weet dat je Gmail gebruikt.

Je hebt een bestaande Gmail-account nodig om de hieronder weergegeven instellingen te kunnen toepassen. Als je nog geen Gmail-account hebt, dan kun je je aanmelden op https://mail.google.com.

• Log in op je Gmail-account.
  • Klik op het tandwiel icoon in de rechterbovenhoek en ga naar Instellingen:

Klik op het tabblad Accounts en import en vervolgens op E-mail bekijken uit andere accounts:

• Er verschijnt een pop-upvenster. Voer het e-mailadres in wat je wilt toevoegen en klik op Volgende:

• Voeg de gebruikersnaam en het wachtwoord voor je e-mailadres toe. Om deze te vinden, log je in op de Lightspeed-backoffice en navigeer je naar Instellingen > Domeinnamen & e-mailadressen. Klik op de Emails-knop bovenaan het scherm en vervolgens op het e-mailadres. Klik in het pop-upvenster op Tonen/Bewerken om het wachtwoord te bekijken:

• Ga terug naar je Gmail-account en voer de hieronder weergegeven instellingen in:

Gebruikersnaam: je e-mailadres
    Wachtwoord: het aan je e-mailadres gekoppelde wachtwoord
    POP3-server: mail.webshopapp.com
    Inkomende poort: 110

• Klik op Account toevoegen.

• Klik op Volgende als je wilt verzenden vanuit hetzelfde e-mailadres.
  • Voer je naam in en klik op Volgende.

• Voer de hieronder weergegeven instellingen in en klik op Account toevoegen:

SMTP-server: mail.webshopapp.com
    Gebruikersnaam: je e-mailadres
    Wachtwoord: het aan je e-mailadres gekoppelde wachtwoord
    Uitgaande poort: 465

• Er wordt een bevestigingslink naar je e-mailadres gestuurd.
  • Aangezien we Gmail al hadden ingesteld om deze e-mails te ontvangen, vind je dit bericht in je inkomende postvak van Gmail. Open de mail en klik op de link.

Je account is nu geverifieerd en in staat om mail te verzenden vanuit je nieuwe e-mailadres. Je kunt je instellingen aanpassen zodat mail standaard vanuit dit adres verzonden wordt. Desgewenst kun je dit per afzonderlijk e-mailbericht wijzigen, bijvoorbeeld bij het opstellen van een nieuwe e-mail.