Gebruik maken van het Dresser thema

Belangrijk: de groottes van alle afbeeldingen worden weergegeven in pixels. Het eerste nummer is de breedte, het tweede nummer de hoogte. Voor alle afbeeldingen geldt: uploaden kan tot welk veelvoud van de afbeelding dan ook (twee keer zo groot bijvoorbeeld).

Over Dresser

Het Dresser thema is speciaal gemaakt voor fashion retailers. Met een minimalistisch design en veel features, biedt dit thema je bezoekers de ervaring die zij gewend zijn van fashion stores.

Waar vind ik de thema-instellingen?

De thema-instellingen vind je door op 'Design' in je backoffice te klikken. Daarna klik je op 'Thema aanpassen'.

1. Logo

Logo: Je logo wordt getoond in de linkerbovenhoek van je shop. De aanbevolen afmetingen voor je logo zijn 230px (breedte) bij 60px (hoogte).

Favicon: Dit is het kleine icoon dat te vinden is in het tabblad van je browser. De aanbevolen afmetingen hiervan zijn: 16x16 of 32x32.

2. Kleurinstellingen

• Achtergrondkleur navigatiebalk: Stel de achtergrondkleur van je navigatie balk in.
  • Tekstkleur navigatiebalk: Stel de tekstkleur in van je navigatiebalk
  • Categorie titel achtergrondkleur van blok: Stel de achtergrondkleur in van de categorie titels.
  • Categorie titel tekstvak kleur: Stel de tekstkleur in van je categorie titels
  • Tekstkleur: Stel de algemene tekstkleur van je shop in.
  • Knoppen: Stel de tekstkleur in van al je buttons
  • Knoppen: Stel de achtergrondkleur in van al je buttons.

• Footer achtergrondkleur: Stel de achtergrondkleur in van je footer.
  • Footer tekstkleur: Stel de tekstkleur in van je footer.

3. Unique selling points

Het Dresser thema biedt de mogelijkheid om 'unique selling points' toe te voegen in je online winkel, wat een voordeel biedt ten opzichte van concurrenten. Met de juiste woorden kun je jouw klanten stimuleren om eerder een order te plaatsen. USP’s kunnen gemakkelijk worden toegevoegd onder '04. UNIQUE SELLING POINTS', door in de back office naar Design > Thema aanpassen te navigeren.
Hier kun je maximaal 6 USP's toevoegen.

Als je webshop gebruik maakt van meerdere talen, zul je de teksten via aangepaste vertalingen moeten toevoegen. Dit kan via: Inhoud > Vertalingen. De al ingevoerde tekst dient als de sleutel.

4. Topbar

De topbar kun je gebruiken voor bijvoorbeeld: een sale, nieuwe collectie of elk ander nieuws dat je wilt delen.

Als je webshop gebruik maakt van meerdere talen, zul je de teksten via aangepaste vertalingen moeten toevoegen. Dit kan via: Inhoud > Vertalingen. De al ingevoerde tekst dient als de sleutel.

5. Banners

Afmetingen:

• Grote banners 475px x 320px
  • Kleine banners homepage 228px x 190px

Op de homepage kun je grote en kleine banners activeren. Ook kun je makkelijk teksten toevoegen aan de banners, namelijk via: Inhoud > Vertalingen.

• Voor de grote banners kun je de sleutels: "Banner left text" en "Banner right text" gebruiken.
  • Voor de kleine banners kun je de sleutels: "Banner 1 text", "Banner 2 text" en zo door, gebruiken.

6. Shop the look

Shop the look is een functie die het voor je klanten mogelijk maakt om producten te kopen die bij een bepaalde look passen. Om deze functie te gebruiken volg je deze 4 simpele stappen:

Stap 1: Activeer template data

• In de backoffice ga je naar Instellingen > Workflow en activeer 'Extra Template Data'.

Stap 2: Maak een product aan

• Ga naar Producten en klik op 'Product toevoegen', rechts bovenin
  • Kies een titel voor de look en laat de andere velden leeg. Klik op opslaan.
  • Voeg een beschrijving van de look toe in de velden op deze pagina, zoals je dat met een normaal product ook zou doen.
  • Scroll naar beneden totdat je Extra Template Data ziet. Voeg het keyword 'look' toe aan het lege veld naast data 01. Nu wordt het product herkend als een 'Shop The Look' product, en niet als een regulier product. Belangrijk: Zorg ervoor dat het keyword 'look' geen hoofdletters of spaties heeft.

Stap 3: Voeg items toe aan de look

Let op: als je nog geen producten heeft aangemaakt die bij de look horen, doe dat dan eerst en voeg deze dan later toe zoals hieronder beschreven

• Scroll naar gerelateerde producten, binnen de pagina waar je net je product hebt aangemaakt.
  • Voeg de items die bij de look horen toe door op 'Product toevoegen' te klikken

Stap 4: De looks tonen

• Ga naar Inhoud > Producten voorpagina, in de backoffice. Let op: Als je hier geen producten hebt staan, kun je gelijk door naar het derde punt in deze lijst.
  • Verwijder de reguliere producten die hier automatisch zijn geplaatst door het product te selecteren en bij bulk acties op "Verwijderen" te klikken.
  • Voeg de look die je zojuist hebt aangemaakt toe door op "Product toevoegen" te klikken, rechts bovenin de pagina.
  • In de backoffice ga je nu weer naar Design > Thema Aanpassen. Scroll vervolgens naar beneden tot je deze titel vindt: SHOP THE LOOK en zorg ervoor dat Shop the Look is ingeschakeld.

Extra: als je een categorie pagina met meerdere looks hebt gemaakt, voeg je hier de link daarvan toe.

7. Instagram feed

De Instagram Feed functie biedt de mogelijkheid om je klanten te inspireren met je eigen Instagram foto’s.
Scroll door naar stap 11 voor deze functie.

Foto's tonen van eigen profiel (Instagram feed / Optie 1)

• 1. Zet de functie aan.
  • 2. Vraag je klant id op via deze link en vul deze in in het tekstveld.
  • 3. Om de afbeeldingen van je eigen profiel te tonen, heb je een access token nodig. Open deze link en klik op "Generate Access token", log vervolgens in met de gegevens van jouw Instagram account, vul je de eventuele 'Security code' in, en je access token verschijnt in beeld.
  • 4. Kies als laatste de manier waarop je foto's worden gesorteerd. Bijv.: Most liked, Random of Meest recente.

Foto's tonen met een bepaalde hashtag

• Deze functie werkt tijdelijk niet vanwege veranderingen in de algemene voorwaarden van Instagram.