MultiSafepay installeren in Lightspeed eCom [NB]

Heeft u reeds een contract met Multisafepay? Lightspeed eCom is geïntegreerd met MultiSafepay, zodat de betalingen worden verwerkt en u zich kunt richten op het ondernemen. Het overzicht van de providers van betaaldiensten waar Lightspeed eCom mee samenwerkt kunt u opvragen via SYSTEEM > Instellingen > Betaalinstellingen > Payment methods in het linker menu van de backoffice. Het is niet mogelijk om uw klanten andere betalingswijzen aan te bieden.

Betaalmethode klaarmaken voor Lightspeed eCom

MultiSafepay vraagt een Notify URL bij het aansluiten van betaalmethoden. Deze vindt u op de overzichtspagina van de door u gebruikte betaalmethoden, via SYSTEEM > Instellingen > Betaalinstellingen > Payment methods in het linker menu van de backoffice.

Betaalmethoden toevoegen

Wanneer u bij het MultiSafepay account de vereiste instellingen op de juiste wijze geconfigureerd heeft, dient u vervolgens alles bij Lightspeed in te stellen. Ga naar SYSTEEM > Instellingen > Betaalinstellingen > Payment methods om de instellingen voor de door u gebruikte betaalmethoden te configureren.

1. Klik rechts bovenin het scherm op Add Payment Provider om MultiSafepay toe te voegen aan uw lijst. (Betaal na Ontvangst dient u apart toe te voegen).

2. Klik naast de payment service provider die u wilt gaan gebruiken op Toevoegen.

3. MultiSafepay is nu toegevoegd aan uw overzicht. U kunt MultiSafepay gaan instellen.

MultiSafepay instellen

U vindt er de onderstaande velden:

PROVIDER SETTINGS (Verplicht)

Vul hier de gegevens in die u heeft gekregen van MultiSafepay: Account ID, Site ID & Secure code. Deze kunt u vinden wanneer u de website heeft toegevoegd in uw MultiSafepay account onder Instellingen -> Website instellingen. MultiSafepay gebruiken deze velden om de koppeling met uw webwinkel in Lightspeed tot stand te brengen. Als door MultiSafepay toegewezen koppelingscodes niet werken, neem dan contact op met de helpdesk van Multisafepay om uw codes te controleren: Email: support@multisafepay.com / tel: 020 8500 502

MultiSafepay biedt de mogelijkheid om eerst te testen voordat het live staat in uw winkel. Als u nog bezig bent met het testen van de betreffende betaalmethode, zet de mode dan op Test. Vraag hiervoor een testaccount aan bij MultiSafepay. Staat uw webwinkel live en kunnen klanten aankopen gaan doen, verander de mode dan in Live.

PAYMENT METHODS (Verplicht)

Vink hier de betaalmethoden aan. Let op! Heeft u geen contract voor deze betaalmethode bij MultiSafepay en vinkt u de optie wel aan, dan loopt de klant vast in het betaalproces.