Statistieken [NB]

Let op! Wij werken op dit moment hard aan de statistieken in V2, deze zullen zeer binnenkort verbeterd worden.

In dit artikel

Dashboard

Bezoekers

• zijn gebaseerd op unieke IP-adressen per shop.
  • zijn onafhankelijk van browser, cookies of Adblockers.
  • telt al het verkeer via 1 internetverbinding als 1 bezoeker.

Omzet excl btw

• is het totaalbedrag exclusief btw van de niet geannuleerde orders
  • houdt geen rekening met (deel)creditfacturen
  • houdt geen rekening met of de order betaald is of niet
  • zijn aangemaakt in de huidige maand

Orders

• is het aantal niet geannuleerde orders
  • telt niet of deze betaald zijn
  • zijn aangemaakt in de huidige maand

Statistieken

Bezoekers (gelijk aan dashboard)

• zijn gebaseerd op unieke IP-adressen per shop.
  • zijn onafhankelijk van browser, cookies of Adblockers.
  • telt al het verkeer via 1 internetverbinding als 1 bezoeker.

Totale omzet

• Totaalbedrag inclusief btw
  • Exclusief geannuleerde orders
  • Exclusief niet betaalde orders
  • Houdt wel rekening met (deel)creditfacturen
  • Zijn aangemaakt in de tijd die staat opgegeven.

Trend

Het gemiddelde aantal bezoekers per dag van 3 dagen geleden tot en met 3 dagen later.

Googlebot

Het bezoekersaantal van een door ons herkend ip-adres van google. Met als doel om inzichtelijk te maken wanneer de google bot langs komt.

Google Analytics

Bezoekers

• telt het aantal sessies (als eenzelfde bezoeker via verschillende browsers binnenkomt, zijn cookies leegt, of zijn browser als incognito instelt, telt dit als dubbele bezoeken).
  • werkt niet als de cookiebar ingesteld staat om te vragen voor bevestiging, en niet wordt geaccepteerd.
  • een klein aantal Adblockers blokkeren dit.

Ecommerce turnover

• Telt enkel waarden die binnekomen op de thank you pagina.
  • Weet niet of iets betaald is of niet (vooruitbetalen = betaald).
  • Meet niet of een order is geannuleerd/gecrediteerd.

Ecommerce orders

• Is het aantal keren dat de bedankpagina in de checkout is bereikt,
  • Telt ook bij vooruitbetalen
  • Wordt soms niet bereikt als de klant wegklikt bij de pagina van de betaalprovider