Ogone (Ingenico) instellen voor Lightspeed eCom

Deze handleiding richt zich op het correct instellen van de diverse technische instellingen binnen het dashboard van Ogone.

In dit artikel

Technische instellingen binnen Ogone

Ga binnen de omgeving van uw Ogone account naar Configuratie > Technische instellingen. Hier vind u vervolgens de volgende tabladen:

Bij enkele van deze tabbladen moeten instellingen worden ingevoerd. Hieronder vind u per tabblad een overzicht van de benodigde instellingen:

Algemene transactieparameters

Algemene beveiligingsparameters

Betaalpagina

Verificatie data en herkomst

Transactiefeedback (Gebruik uw eigen .webshopapp domein!)

Bekende valkuilen en aandachtspunten

• Wanneer je (meerdere) talen op de webshop gebruikt, vul dan bij alle payment/notify urls ook uw standaard landcode in, bijvoorbeeld: http://domeinaam.webshopapp.com/nl/payment/ogone/success/
  • Gebruikt u een SSL certificaat op uw webshop? Gebruik dan alsnog uw domein.webshopapp.com adres.
  • Let goed op dat u kiest voor GET ipv POST bij de request methode, anders krijgt uw klant foutmeldingen.

Instellingen in de Backoffice van Lightspeed eCom

Vul in de backoffice via Instellingen > Betaalproviders > Ogone uw bijbehorende Pspid en beide SHA sleutels in.

Wanneer u gebruik maakt van uw eigen Ogone template (optioneel) dan kunt u de naam hiervan bij Template file invullen.