Weergeven van subcategorieën of tekst

Om de navigatie- of informatiepagina’s van je eCom-winkel te verbeteren kan het handig zijn om de types categorieën die zichtbaar zijn op je website te wijzigen. In Lightspeed eCom zijn de verschillende type categorieën:

• Product - Geeft alle producten in de categorie weer. Dit is het standaardtype van de categorieën.
  • Overzicht/index - Geeft alle subcategorieën in de categorie weer.
  • Tekstpagina - Geeft enkel de tekst in de categorie weer.

Om het type van een categorie te wijzigen:

1. open de eCom-backoffice en klik op Producten.
  2. klik op Categorieën.
  3. open de instellingen van een categorie door te klikken op een categorienaam.
  4. scrol naar de onderzijde van de pagina naar de rubriek met het label Type.
  5. selecteer een van de drie opties en klik op Opslaan.

Producttype

Op een productpagina worden alle producten in een categorie weergegeven. Je klanten zien productpagina’s wanneer ze doorheen de producten in je winkel browsen. Wanneer een klant op een product klikt, wordt dit product weergegeven met een korte beschrijving van het product, een afbeelding en de optie om het product aan het winkelwagentje toe te voegen.

Productcategorieën kunnen tot drie niveaus hebben in de hoofdnavigatie. Als je meer niveaus nodig hebt, kan je een overzichtspagina aanmaken.

Overzichts-/indextype

Categorieën van het overzichtstype tonen alle subcategorieën die zijn geplaatst onder hun gekoppelde hoofdcategorieën. Onder een overzichtspagina kan je ofwel bijkomende overzichtspagina’s of productpagina’s plaatsen.

Categorieën van het overzichtstype zijn bijzonder handig wanneer je een complexe categoriestructuur hebt op je website. De navigatiebalk op een website is beperkt tot 3 niveaus. Klanten kunnen echter door je website navigeren door het scherm met de pagina-inhoud met behulp van de categorie overzichtstype te gebruiken in plaats van de hoofdkoptekst aan de bovenzijde van de pagina.

U kunt bijvoorbeeld vijf niveaus diep bereiken door de eerste vier categorieën met het overzichtstype in te stellen. De vijfde categorie kan als volgt worden ingesteld als een productcategorie:

1. primaire categorie - overzichtstype
    1. secundaire categorie - overzichtstype
      1. tertiaire categorie - overzichtstype
        1. vierde categorie - overzichtstype
          1. vijfde categorie - producttype

Vergeet niet afbeeldingen toe te voegen aan al je categorieën. De meeste thema’s maken gebruik van de categorieafbeelding om deze weer te geven in een lay-out in mozaïek.

Tekstpaginatype

Categorieën van het tekstpaginatype bevatten enkel tekst, inclusief lay-out.

In tegenstelling tot tekstpagina’s die in de voettekst van je eCom-winkel verschijnen (aangepast in de eCom-backoffice > Inhoud) verschijnt een als tekstpagina ingestelde categorie in de hoofdnavigatie van je eCom-winkel. De toepassingen voor deze pagina’s verschillen, maar kunnen worden gebruikt om je klanten in te lichten over speciale promoties of evenementen. Een als tekstpagina ingestelde categorie kan geen subcategorieën hebben.