Productvarianten aanmaken [productsets] [NB]

Let op: Na het aanmaken van een Productsets welke gekoppeld is aan een product, is het niet meer mogelijk de naam/titel aan te passen. Wanneer u meerdere talen wenst raden wij aan de Talen reeds toe te voegen en te vertalen. U kunt later altijd de taal 'activeren' zodat deze zichtbaar is op de webshop.

Verkoopt u in uw webwinkel producten die u in verschillende uitvoeringen, maten en/of kleuren of uitrustingsniveau kunt leveren? Op deze pagina kunt u productsets aanmaken, waarmee u klanten de mogelijkheid biedt om van een gekozen product een specifieke variant te bestellen.

U kunt maximaal 100 productopties aanmaken en wel als volgt:

• U heeft een categorie T-shirt met twee productopties: Maat en Kleur.
  • Bij Kleur heeft u de opties Grijs, Zwart en Wit (drie afzonderlijke waardevelden).
  • Bij Maat heeft u de soorten S, M, L en XL. (vier afzonderlijke waardevelden).

In totaal heeft u nu 3 x 4 = 12 productopties.

Productoptiesets aanmaken

1. Ga in het linkermenu in de backoffice naar SHOP > Producten > Productsets
  2. Klik op Productset toevoegen in de navigatie bovenaan het scherm om een productoptieset aan te maken.
  3. Er opent een pop-upvenster waar u een naam kunt invullen, bijvoorbeeld T-shirts.
  4. Op de pagina die volgt, kunt u opties aan de betreffende set toevoegen, bijvoorbeeld maat en kleur. Klik hiervoor op Optie toevoegen
  5. De volgende stap is het toevoegen van waarden. Klik op Waarde toevoegen en vul een waarde in, bijvoorbeeld Grijs.
  6. Klik op Opslaan om de waarde toe te voegen.

Als u klaar bent, ziet u de onderstaande afbeelding op het scherm in de backoffice:

Een productoptieset aan een product toevoegen

Bij het aanmaken van een product kunt u direct de productset toevoegen. Kies in het drop-downmenu Productset de van toepassing zijnde productoptieset, in het voorbeeld hierboven zou dit dus T-shirt zijn.

U kunt de set ook toevoegen aan een bestaand product. Let op! Alle prijs en voorraad instellingen komen te vervallen wanneer u een set koppelt aan een bestaand product.

1. Ga in het linker menu van de backoffice naar SHOP > Producten.
  2. Selecteer het gewenste product scroll naar beneden tot u bij Voorraad & Varianten en Productset uitkomt.

3. Hier ziet u het drop-downmenu Productsets staan. Kies hier de van toepassing zijnde productoptieset, in het voorbeeld hierboven zou dit dus T-shirt zijn. Klik rechtsonder of bovenin uw scherm op Opslaan.

4. Nu kunt u per productoptie de prijs en voorraad beheren.

Varianten verwijderen en toevoegen

Wilt u bepaalde varianten uitsluiten voor dit specifieke product, klik dan rechts naar de variant op Actie > Verwijder.

De variant kan niet meer aangeschaft worden in uw webwinkel.

Wanneer u een variant heeft verwijderd, dan kunt u deze later weer toevoegen. Klik op Voeg variant toe

Er opent een pop-up venster met daarin alle beschikbare opties. Dit zijn alleen de opties die door u verwijderd zijn. Klik op de groene plus rechts naast de variant om deze toe te voegen aan het product.

U heeft nu alle gewenste productopties ingevoerd.