Codes en voorvoegsels wijzigen

Je kunt de voorvoegsels en beginnummers van facturen en pakbonnen in Lightspeed eCom wijzigen. Door middel van voorvoegsels en beginnummers is elk document uniek, zo kun je deze makkelijker identificeren.

Lees hieronder de standaarden en limieten voordat je deze instellingen aanpast.

Standaarden besteldocument

Besteldocument Standaard voorvoegsel Standaard beginwaarde Resultaat voor eerst aangemaakt
Bestellingen ORD 0 ORD00001
Facturen INV 0 INV00001
Verzending (pakbon) SHIP 0 SHIP00001

Limieten voor voorvoegsels en beginnummers van besteldocument

Om identieke codes te voorkomen, zijn er bepaalde limieten ingebouwd:

• De kleinste combinatie van voorvoegsels en beginnummers bevat vijf cijfers. Wanneer je bijvoorbeeld het voorvoegsel verwijdert en een beginnummer van 0 hebt, wordt de eerste code van het besteldocument: 00001.
  • Een lopend totaal van het document wordt altijd bij het nieuwe startnummer opgeteld. Het nieuwe nummer is gelijk aan het nummer van de besteldocumenten in eCom, plus de nieuwe beginwaarde.
    Bijvoorbeeld, je wilt je het documenten wijzigen zodat deze het nieuwe jaar weergeven. Op 31 december 2021 om 23:50 uur staan er in totaal 120 bestellingen in je eCom-winkel. Je wijzigt de beginwaarde voor alle besteldocumenten naar 220000. Op 1 januari 2022 is ORD190121 het nummer van je volgende nieuwe bestelling.

Instellen

1. Ga in je eCom Admin naar Instellingen.
  2. Klik onder ALGEMENE INSTELLINGEN op Administratie.
  3. Scrol naar de gewenste sectie.
  4. Voer een nieuw voorvoegsel en/of beginnummer in.
  5. Selecteer Opslaan.