Belastingen inschakelen - Europa en de wereld

Je kunt een handmatig btw-tarief aanmaken om belasting toegevoegde waarde (btw) in rekening te brengen voor je online winkel. Btw-tarieven in eCom beïnvloeden producten, betalingen en verzendmethoden. Zorg ervoor dat je rekening houdt met deze punten, afhankelijk van de locatie van je eCom-winkel en je klanten:

• Binnen de EU - Het btw-tarief dat je hebt ingesteld wordt toegepast op orders van klanten in andere landen in de EU.
  • Buiten de EU - Het btw-tarief dat je hebt ingesteld wordt alleen toegepast op orders uit je eigen land. Je komt bijvoorbeeld uit Australië, het VK, Zwitserland, Mexico, enz.
  • Canada of de Verenigde Staten - Je hebt andere belastingkenmerken. Ingestelde instructies voor jouw regio zijn beschikbaar in Belastingen inschakelen - VS of Canada.
  • Verzenden naar het VK - eCom is ontworpen om automatisch btw voor deze klanten in rekening te brengen.
  • Verifieer de juiste btw-tarieven  - Neem contact op met de lokale overheid. Ondernemers uit Nederland kunnen bijvoorbeeld terecht bij de Belastingdienst.
  • Regionale overschrijvingen - Je kunt een uniek btw-tarief instellen voor een bepaalde verzendbestemming.

Instructies

1. Selecteer Instellingen in de eCom-beheerder.
  2. Selecteer Belastingen in de kolom Betaalinstellingen
  3. Schakel de schakelaar voor Alle prijzen zijn exclusief BTW uit.
  4. Om ervoor te zorgen dat belastingen in je winkelwagen en bij de kassa verschijnen, zet je de schakelaars voor BTW weergeven in winkelwagen en BTW weergeven bij checkout aan.
  5. Selecteer Belastingtarief toevoegen in de sectie HANDMATIGE BELASTINGTARIEVEN.
  6. Geef het tarief een naam. Bijvoorbeeld, 21% btw.
  7. Voer in het veld Belasting het betreffende tarief in. Als je bijvoorbeeld een btw-tarief van 21% wilt instellen, voer je hier de waarde 21 in.
  8. Selecteer Opslaan.
  9. Als je meerdere tarieven gebruikt, kun je er één kiezen als standaardtarief door op Standaard te klikken. Dit standaardtarief wordt automatisch toegepast op alle nieuwe producten die je toevoegt.