Een eigen orderstatus instellen

Tijdens de orderverwerking kun je een eigen orderstatus instellen, anders dus dan de standaard statussen van orders in Lightspeed eCom. Om met je team en je klanten te communiceren dat de order is verwerkt op een bepaalde manier kun je aangepaste statussen aanmaken. Je kunt dit doen door een of meerdere aangepaste statussen van orders aan te maken in je InstellingenWorkflow en ze daarna toe toe voegen aan een order in het Dashboard van een order.

Aangepaste orderstatussen maken

1. Ga in het linker menu van uw backoffice naar Instellingen > Workflow.
  2. Onderaan de pagina vind je de optie Orderstatus. Klik op Nieuwe status toevoegen
  3. Voer in het pop-upvenster de gewenste status in bij Titel.
  4. Kies een gewenste kleur voor de orderstatus bij kleur via de code of via de colorpicker.
  5. Klik rechts onderin het pop-upvenster op Toevoegen.

Aangepaste orderstatussen toevoegen aan een order

1. Ga in eCom Backoffice naar Orders in het linker menu en klik op de order die een aangepaste status moet krijgen.
  2. Klik in het dashboard van de order op Meer in de navigatie aan de rechterzijde van het scherm.

3. Kies Wijzig status en er verschijnt een pop-upvenster waarin je de gewenste status kunt selecteren.
  4. Klik op Opslaan.

OPMERKING: Geregistreerde klanten kunnen deze status zien in hun account in je webwinkel.