Checkout pagina's

Onder SYSTEEM > Instellingen > BETAALINSTELLINGEN > Checkout vindt u 3 verschillende checkoutmogelijkheden die u in en uit kunt schakelen.

Configuratie – checkouts

Aan de rechterkant van het scherm vindt u een vak genaamd Configuratie. In dit vak vindt u 3 verschillende checkouts:

Multistep Checkout

De Multistep checkout is de checkout die standaard in uw thema zit. Het thema bestaat uit 4 stappen: uw gegevens, verzendmethoden, betaalmethoden en een bevestiging. Elke stap bestaat uit het invullen van gegevens en/of het kiezen van bepaalde opties. Nadat de klant dit gedaan heeft, kan hij op volgende klikken op een stap verder te gaan in de checkout. Elke stap is een aparte pagina.

One-page Checkout

Zoals de naam al doet vermoeden, bestaat de one-page checkout uit een checkout waar alle gegevens en opties ingevuld worden op één pagina waar de klant doorheen kan scrollen. Alle gegevens en stappen zijn hetzelfde als bij de Multistep Checkout, alleen wisselt de klant bij de One page Checkout niet van pagina nadat de klant op Volgende heeft geklikt maar scrolt het systeem automatisch verder naar de volgende stap de op pagina.

One-step Checkout

De one-step checkout is te vergelijken met de one-page checkout. Net als met de one page checkout bevinden alle stappen zich op één pagina. Bij de one-step checkout bevinden deze stappen zich niet onder elkaar maar naast elkaar. Standaard hebben een aantal stappen een “fade-effect”, een grijze waas over de stappen die ze naar de achtergrond brengt. Klanten dienen eerst een stap af te ronden om naar de volgende stap in de checkout te gaan, waardoor het “fade-effect” verdwijnt. Klikken op ‘Volgende’ na het afronden van een stap is hierdoor niet meer nodig, de volgende stap wordt automatisch zichtbaar op het scherm.

A/B-testen

A/B-testen houdt in dat uw klanten op willekeurige basis een van de checkouts te zien krijgen in het checkoutproces. Op die manier kunt u erachter komen welke van de 3 checkouts voor u de beste conversie oplevert. Door meer dan één checkout in te schakelen wordt er automatisch een A/B-test gestart.

Let op! A/B testen is alleen mogelijk vanaf een Advanced pakket. Als u A/B testen wilt gebruiken, upgrade uw Basis-pakket naar een Advanced of een Professional pakket via SYSTEEM > Instellingen > ALGEMENE INSTELLINGEN > Uw abonnement in het linker menu van de backoffice.