PayPal Express Checkout [NB]

Miljoenen mensen maken wereldwijd gebruik van PayPal. Daarom biedt Lightspeed eCom PayPal Express Checkout aan, waarmee internationaal ondernemen met uw webwinkel nog gemakkelijker wordt.

PayPal Express Checkout instellen

Om Paypal Express te kunnen gebruiken heeft u wel een speciaal account nodig. Als u een account heeft, dan zijn er een aantal opties die u dient in te stellen in de backoffice van Lightspeed.

Ga via het linker menu van uw backoffice naar SYSTEEM > Instellingen > BETAALINSTELLINGEN > Checkout  en klik in de navigatie bovenin het scherm op Express checkouts. Klik vervolgens in het scherm op PayPal Express Checkout.

STATUS

• Schakel deze checkout in - activeer de checkout om deze aan te bieden aan uw klanten.
  • Mode - zet de mode op Live zodra u wilt dat klanten kunnen betalen via PayPal Express.
  • E-mailadres - vul hier uw e-mailadres in waarmee u inlogt bij uw PayPal Express account.

API CREDENTIALS

• Gebruikersnaam, Wachtwoord & Handtekening – dit zijn codes die worden aangemaakt door Paypal. De API gegevens vindt u door in te loggen op uw PayPal-rekening.

CONFIGURATIE

• Minimaal bedrag - het minimale bedrag dat een klant moet bestellen voordat hij PayPal express kan gebruiken.
  • Maximaal bedrag - het maximale bedrag dat een klant mag bestellen via Paypal express
  • Extra kosten (vast) - vaste kosten (bedrag) voor het gebruik van PayPal Express
  • Extra kosten (percentage) - vaste kosten (percentage) voor het gebruik van Paypal Express
  • Extra kosten (belasting) - belastingpercentage gerekend over de extra kosten.
  • Geen extra kosten boven - als de klant boven dit bedrag terecht komt hoeft hij geeft extra kosten te betalen als u die heeft ingesteld voor het gebruik van Paypal express.

Hoe werkt het

Met Express Checkout kunnen klanten een aankoop in slechts enkele stappen voltooien. Ze kunnen hun transactie afhandelen met verzend- en factuurgegevens die bij PayPal zijn opgeslagen, zodat ze deze gegevens niet opnieuw in uw webwinkel hoeven in te vullen. Nadat de klant een product in uw webwinkel heeft geselecteerd, klikt hij op Betaal met PayPal, die beschikbaar is nadat u PayPal in de backoffice heeft geactiveerd. Klanten worden vervolgens naar PayPal geleid. Hier moeten ze inloggen met hun PayPalaccount. Ze kunnen eventueel nog gegevens wijzigen zoals betaalmethode en het verzend- en factuuradres. Hierna wordt de klant teruggestuurd naar uw webwinkel om de aankoop te voltooien. De klant dient alleen nog de algemene voorwaarden te accepteren en de order te plaatsen (stap 4 in de checkout).