Uw domeinnaam en e-mail toevoegen [NB]

Op deze pagina vertellen wij hoe je je domeinnaam en je eigen e-mailaccounts kunt aanmaken. Wil je weten aan welke DNS servers je de domeinnaam dient te koppelen? Klik dan hier: Domeinnaam koppelen

Domeinen

Om een domeinnaam toe te voegen, dien je hiervoor in het bezit zijn van een actief domein, deze kun je registeren en laten activeren bij diverse hostingproviders.(Transip/Hostnet/MijnDomein)  Via de hostingprovider kun je de domeinnaam op twee verschillende manieren koppelen:

1. Nameserver-koppeling - alles loopt via Lightspeed, uw webshop & e-mail
  2. DNS-koppeling - alleen de webshop loopt via Lightspeed, je houdt volledige controle over je e-mail

Klik hier voor de gegevens om je domeinnaam te koppelen bij je hosting partij.

Nog geen abonnement gekozen?

Voordat je de koppeling tot stand kunt brengen, dien je eerst je webwinkel online te zetten.

1. Ga in het linker menu van de backoffice naar SYSTEEM > Instellingen > ALGEMENE INSTELLINGEN > Uw Abonnement en klik op Pakketten vergelijken. Selecteer het gewenste pakket door op Kopen te klikken.
  2. Vul bij je hostingprovider de gewenste koppeling in, DNS of Nameserver. Zie hier hoe de dopmeinnaam te koppelen: Domeinnaam koppelen
  3. Zie je een zwarte pagina met "Webshop not found", dan dien je even geduld te hebben. De koppeling kan 48 uur in beslag nemen.

Domeinnaam toevoegen

Je webwinkel staat nu online. Je kunt hem nu koppelen aan een actief domein. Dit gaat als volgt:

1. Ga naar SYSTEEM > Instellingen > Website instellingen > Domeinnamen & Emailadressen in het linker menu.
  2. Klik bovenin het scherm op Domein toevoegen om een nieuwe domeinnaam toe te voegen.

3. Er verschijnt een pop-upscherm waar je je domein kunt invoeren - let op: alleen de naam, zonder "www."-prefix! Klik vervolgens op 'Stel in als standaard' om de domeinnaam volledig te activeren.

• Domeinnaam - voer het domein en de juiste extensie in(.nl, .com etc.).
    • Webmail toestaan voor dit domein - activeer deze optie als je gekoppeld bent via nameserver. Activeer je deze optie niet en maakt je later een e-mail aan, dan kan het gebeuren dat de e-mail niet werkt.
  4. Klik op Opslaan om de nieuwe domeinnaam toe te voegen.

Je webwinkel is nu gekoppeld aan de domeinnaam. Je kunt het domein niet meer wijzigen, wel verwijderen door te klikken op het rode verkeersbord uiterst rechts. Nadat je bevestigd hebt dat u door wilt gaan met het verwijderen, dient je je eigen wachtwoord in te voeren.

Let op! Een verwijderd domein is niet langer gekoppeld aan de webwinkel.

E-mail

Er kan alleen een e-mail aangemaakt en gebruikt worden als je bent gekoppeld via Nameserver. He je de domeinnaam gekoppeld via DNS, dan dien je extern (bij je hostingprovider) een emailadres aan te maken.

Ga via het linker menu van de backoffice naar SYSTEEM > Instellingen > WEBSITE INSTELLINGEN > Domeinnamen & Emailsadressen en klik rechtsboven in het scherm op Emails. Klik op E-mailaccount toevoegen boven in de navigatie. Er verschijnt een pop-upscherm waar u uw E-mail kunt invoeren - let op: alleen de naam zoals info. De rest staat al standaard aangegeven.

Klik op het e-mailadres nadat deze is toegevoegd. Er opent een pop-upvenster waar je o.a. het wachtwoord kunt inzien en aanpassen.

• Email - dit is het e-mailadres dat je hebt aangemaakt. Deze is niet meer te wijzigen.
  • Gebruikersnaam - hiermee kun je inloggen in je webmail. Dit kan ook met het gehele e-mailadres.
  • Forward emails - activeer de toggle om een forward in te stellen naar een ander e-mailadres.
    Let op! Als je een forward instelt, dan wordt de webmail afgesloten.
  • Wachtwoord - Klik op Show/Edit om het wachtwoord te zien en wijzigen.