Uw eerste blog aanmaken

Informeer uw klanten over uw nieuwe producten en/of geef ze handige tips via uw eigen blog. Deze kunt aanmaken via de backoffice. Blogs zijn een leuke manier om in contact te blijven met uw doelgroep en spelen een belangrijke rol bij de vindbaarheid van uw webwinkel.

De blogfunctie is alleen beschikbaar vanaf een Advanced pakket.

Een blog aanmaken

Voordat u artikelen kunt plaatsen, dient u eerst een blog aan te maken. Dit gaat als volgt:

1. Klik op Blogs onder WEBSITE in de linker menubalk.
  2. Klik op Voeg blog toe in de navigatie bovenaan en geef uw blog een naam.
  3. Op de bewerkingspagina worden de volgende opties getoond:

BLOG DETAILS

• Titel - voer hier de titel van uw blog in zoals uw klanten hem te zien krijgen.

ZOEKMACHINES

• URL - voer hier de locatie van uw blog in.
    • Pagatitel - de titel die de link vormt in zoekmachines.
    • Metaomschrijving - vertel hier in 160 tekens, inclusief spaties, wat klanten kunnen lezen binnen dit blog. Deze tekst komt onder de link in zoekmachines te staan. Dit moet een zin zijn. Gebruiker hier geen "woord, woord, woord".
    • Meta-keywords - zoekwoorden/kernwoorden over het product. Hier kunt u woorden gebruiken die iets zeggen over het blog. Scheid de woorden door middel van

REACTIES

• Comments - geef hier aan of u reacties op uw blog toelaat.

Uw blog is daarna zichtbaar in uw webwinkel. U kunt meerdere blogs aanmaken, bijvoorbeeld wanneer u verschillende doelgroepen wilt aanspreken of verschillende doeleinden voor uw blog heeft.