Aanpassingen design niet direct gewijzigd?

De cache is het geheugen wat gereserveerd wordt om de meest opgevraagde informatie, bestanden of pagina's op te slaan, zodat deze niet iedere keer opnieuw geladen hoeven te worden en dus sneller aan gebruikers kunnen worden getoond.

Als u via de backoffice wijzigingen in uw webwinkel doorvoert, kan het zijn dat de pagina('s) waarop ze betrekking hebben via de cache word(t)(en) opgeroepen en u dus niet recente aanpassingen te zien krijgt. Ververs dan de betreffende pagina in uw browser (F5 in Windows, cmd + R voor de Mac), of leeg uw cache en open de pagina opnieuw. Als het gaat om wijzigingen/updates die via Lightspeed worden doorgevoerd, gebruik dan de laatste optie om er zeker van te zijn dat u niets mist.

Chrome (Mac)

1. Klik op de werkbalk van de browser op het pictogram met de drie puntjes of horizontale streepjes rechtsboven.
  2. Ga naar Meer hulpprogramma's en vervolgens Browsergegevens wissen (Engels: More Tools > Clear Browsing Data) Geschiedenis
  3. Er opent een nieuw scherm: vink de vakjes aan van Cookies en andere sitegegevens en Gecachte afbeeldingen en bestanden
  4. Gebruik het menu bovenaan om te bepalen hoeveel gegevens u wilt verwijderen. Wij raden aan dit vanaf het eerste gebruik te doen.
  5. Klik op Browsergegevens wissen.

Tip: CMD + SHIFT + R kan meestal ook al voldoende zijn.

Firefox (Mac)

1. Klik op de werkbalk van de browser op het pictogram met de horizontale streepjes rechtsboven.
  2. Klik op Geschiedenis.
  3. Klik op Recente geschiedenis wissen...
  4. Er opent een nieuw scherm met daarin een dialoog. Open de details optie en vink de vakjes aan van de informatie die u wilt verwijderen. Het gaat nu vooral om de buffer, vergeet deze dus niet.
  5. Gebruik het drop-downmenu bovenaan om te bepalen hoeveel gegevens u wilt verwijderen. Wij raden aan dit op Alles te zetten.
  6. Klik op Nu wissen op de cache te legen.

Firefox (Windows)

1. Klik links bovenin op Firefox om het menu te openen. (Mac gebruikers kunnen rechtstreeks naar het tabblad Geschiedenis )
  2. Klik in het uitklapmenu in de rechterkolom op Geschiedenis en vervolgens op Recente geschiedenis.
  3. Er opent een pop-upvenster. Hierin kunt u de cache (buffer in Firefox-terminologie) legen.
  4. Wij raden aan om de tijdperiode in te stellen op Alles. Er komt dan een melding in beeld, maar daar hoeft u zich geen zorgen om te maken.
  5. Klik op Nu wissen om de cache te legen.

Safari (Mac)

1. Klik rechtsboven op Safari
  2. Klik op Voorkeuren.
  3. Er opent een nieuw scherm. Klik in dit scherm op Privacy.
  4. Selecteer Verwijder alle webgegevens.
  5. Klik op Verwijder nu om de cache te verwijderen.

Safari (Windows)

1. Klik op de werkbalk van de browser op de instellingen rechtsboven
  2. Klik op Safari opnieuw instellen. Er opent een nieuw scherm.
  3. In dit scherm kunt u alles aanvinken wat u wilt verwijderen. Om de cache te legen dient u in ieder geval “Verwijder alle webgegevens” aan te vinken.
  4. Klik op Opnieuw instellen om de cache te legen.

Internet Explorer

1. Klik op de menubalk van Internet Explorer op het tandwieltje.
  2. Klik op Beveiliging en vervolgens op Browsergeschiedenis wissen.
  3. Er opent een nieuw scherm. Hier kunt u aanvinken wat u wilt, maar voornamelijk de opties binnen de rode kaders zijn belangrijk.
  4. Klik op Verwijderen.