Werken met de tekst editor [NB]

In de tekst editor kunt u heel eenvoudig u tekst bewerken door middel van de knoppen boven het tekstveld. Hieronder staat een uitleg van van alle knoppen van links naar rechts en van boven naar beneden.

• Formats - onder formats vindt u de Headings koppen, inline, block en alignement.
    • Headings - Koppen (H1 t/m H6). Gebruik geen H1 teksten in de editor. Er mag maar één H1 kop zijn en deze is al gereserveerd voor Titels. Gebruik in de tekst editor dus alleen H2 of lager (H3, H4, etc).
    • Inline
      • B - Tekst dikdrukken
      • I - Tekst cursief
      • U - Tekst onderstrepen
      • - Tekst doorhalen
      • Superscript - Nummers die iets hoger dan de tekst op de regel.
      • Subscript - Nummers die iets lager dan de tekst op de regel.
      • Code - Dit is de HTML-editor van een de tekst. Hiermee kunt u door middel van HTML de tekst aanpassen naar wens.
    • Block - html aanpassingen
      • Paragraph - markeer een stuk tekst als paragraaf
      • Blockquote - quotes, citaten
      • Div - maak een div van een stuk tekst
      • Pre - vooraf geformatteerde tekst (denk aan witruimtes)
    • Alignment - links uitlijnen (normaal), centreren, rechtsuitlijnen en uitvullen (regels even lang).
  • B - Tekst dikdrukken
  • ITekst cursief
  • Opsommingstekens - Maak gebruik van bullet points om een opsomming te maken. U kunt alleen gebruik maken van de dichte ronde (zwarte) bolletjes
  • Nummering - Maak gebruik van cijfers om een opsomming te maken.
  • Inspringing maken - Maak een of meerdere insprinningen in de tekst. De grote van de inspringing is niet te bepalen)
  • Insprining verkleinen - Verwijder de inspringing in de tekst of maak deze kleiner (bij meerdere inspringingen)
  • Tabel invoegen - Voeg een tabel toe aan de tekst. Als u hierop klikt, opent er een menu waar u de juiste waardes kunt zoals aantal rijen en kolommen.
  • Link toevoegen - Maak van tekst een link. Voor een uitgebreide uitleg u van een tekst een link maakt en/of een pdf toevoegen verwijs ik u door naar de supportpagina over het toevoegen van een pdf.
  • Link verwijderen - Maak van een link weer normale tekst.
  • Video - Voeg een video toe. Dit kan via URL of bestand. Lees verderop deze pagina een uitgebreide uitleg over hoe u dit kunt doen.
  • Afbeelding - Voeg een afbeelding toe. Lees verderop deze pagina een uitgebreide uitleg over hoe u dit kunt doen.
  • HTML - Dit is de HTML-editor van een de tekst. Hiermee kunt u door middel van HTML de tekst aanpassen naar wens.