Cookiewet en -toolbar

Je kunt klanten informeren over cookies door bepaalde instellingen te wijzigen in de eCom-backoffice. Klik hiervoor op Instellingen Web extras en ga naar COOKIEWET.

• Raadpleeg de sectie Regelgeving in Europa en Californië als er privacywetgeving voor je geldt.
  • Zie de cookie-opties voor meer informatie over alle cookie-instellingen.

Regelgeving in Europa en Californië

Voor eigenaren is het van belang om op te weten welke instellingen voldoen aan de privacywetgeving die op hen van toepassing is.

De enige optie die aan de privacywetgeving voldoet, is de bevestigingsbanner die je kunt inschakelen via de optie Bevestiging voor cookies vereist. Wanneer deze instelling is ingeschakeld, verschijnt er een banner boven in het scherm met een bericht waarin klanten wordt gevraagd toestemming te geven voor cookies.Deze cookiebanner blokkeert:

1. De cookies van Google Analytics en Clicky die zijn geïntegreerd met Lightspeed als je klikt op Instellingen > Webstatistieken
  2. Scripts die worden toegevoegd in de thema-editor met de indeling:

{% if shop.cookies.allow == 'true' %} // OWN CODE {% endif %}

De privacywetgeving vereist uitleg met betrekking tot de functionele cookies in Lightspeed:

• Lightspeed gebruikt een eenvoudige cookie voor platformstabiliteit en om cookievoorkeuren op te slaan. De cookie verzamelt geen persoonsgegevens. De cookie kan niet worden uitgeschakeld.
  • De cookievoorkeuren van een klant worden één jaar lang bewaard als zij een voorkeur opgeven.

Partnerintegraties

Bepaalde thema's en apps kunnen de cookiebanner van Lightspeed negeren, afhankelijk van hun ontwerp. Het wordt daarom aanbevolen om contact op te nemen met de partners die de door jouw gebruikte thema's en/of apps verstrekken om zeker te stellen dat:

• Alleen toegestane cookies worden gebruikt
  • Niet-toegestane cookies op basis van de cookiebanner van Lightspeed worden uitgeschakeld als dit nodig is.

Je kunt als volgt de contactgegevens achterhalen van de partner die thema's en apps verstrekt die jij in je eCom-backoffice gebruikt:

• Klik in zijbalk op Apps > Aangeschafte apps .
  • Open het vervolgkeuzemenu door te klikken op een thema of app met de status GEÏNSTALLEERD
  • Klik op de koppeling om naar de pagina van het thema of de app te gaan. Op deze pagina staan de contactgegevens van de partner.

Klik hier voor meer informatie over privacywetgeving en Lightspeed eCom.

Cookie-opties

De cookiebalk die wordt weergegeven verandert wanneer je een van de opties selecteert.

Uitgeschakeld - Schakelt de cookiebanner uit en schakelt alle cookies in. Geen banner.

Voor cookies is een bevestiging vereist - Er wordt een banner weergegeven boven in het scherm. Klanten moeten de cookies eerst accepteren voordat deze worden ingeschakeld op je website.

Alleen een waarschuwing weergeven en cookies toestaan - Er wordt een bericht weergegeven waarin wordt aangegeven dat de website gebruikmaakt van cookies. Alle cookies zijn ingeschakeld.

Toon een aangepast bericht op de eerste pagina - Cookies werken direct. Er wordt een tekstvak weergegeven waarin je een bericht kunt plaatsen voor de klanten. Het bericht wordt op de startpagina boven in het scherm weergegeven naast de knop Cookies beheren

Klanten kunnen op de knop Cookies beheren klikken om cookies voor analyse, advertenties en social media in- of uit te schakelen.

Screen_Shot_2019-02-01_at_2.14.03_PM.png Screen_Shot_2019-02-01_at_2.12.15_PM.png