Wat je kunt exporteren

Gebruik Lightspeed eComs Export-tool om je bedrijfsgegevens uit je online winkel te exporteren en zo bij te houden wat er in je bedrijf gebeurt. Je kunt bijvoorbeeld de Export-tool gebruiken om:

• exporten van je orders, facturen en verkopen te creëren om je verkoopgegevens te controleren;
  • al je orders of zendingen die door een fulfillment-groep worden afgehandeld te exporteren;
  • al je producten te exporteren om de prijzen en afbeeldingen te wijzigen en ze vervolgens opnieuw te importeren;
  • of belastinggegevens te exporteren voor belastingrapportage.

In dit artikel

Om gegevens te exporteren

OPMERKING: De volgende instructies omvatten stappen met betrekking tot de belastingrapporten. Dit is een toekomstige functie die mogelijk nog niet voor alle eCom-gebruikers beschikbaar is.

1. Ga in het linker menu van de backoffice naar Tools > Exporteren.
  2. Klik bovenaan de pagina EXPORTS op Nieuwe export.
  3. Kies uit het uitklapmenu wat je wilt exporteren.

4. Klik op Export.

De export verschijnt als In uitvoering. Als je een grote hoeveelheid gegevens exporteert, kan de export enkele minuten in beslag nemen. Wanneer de export voltooid is, ontvang je een e-mail met een link naar het exportbestand; of je kunt het bestand direct downloaden op de pagina EXPORTS.

Kapotte exports herstellen

Als de export niet goed is geformatteerd en moeilijk te lezen is, klik dan hier.

Soorten gegevens die je kunt exporteren

Hieronder vind je de soorten gegevens die je vanuit eCom kunt exporteren. De gegevens die je selecteert worden geëxporteerd in een .CSV-bestand.

OPMERKING: Door verschillen in je winkeltaal kan de export van winkel tot winkel verschillen. Bij Instellingen > Winkelland kun je zien welke talen je hebt ingeschakeld voor je winkel. Ga vervolgens hier naar de taaltabel om te zien hoe elke taal wordt afgekort in een export.

Producten

De productexport bevat productinformatie zoals de naam, beschrijving, prijzen en voorraadinformatie. Hij bevat de URL’s van de afbeeldinglocatie en andere informatie.

Klik hier voor een omschrijving van elke kolom in een productexport.

Ga naar Producten bewerken via importeren om te leren hoe je wijzigingen in je producten kunt importeren.

Voorraad

De voorraadexport bevat gegevens met betrekking tot voorraadvarianten die veel van dezelfde velden bevat als een Producten -export.

De drie verschillen tussen de productenexport en de voorraadexport zijn:

• belastingtype - bijvoorbeeld Elektronische dienst (Europees).
  • titel - de titel van het product dat de variant bevat.
  • Variant - de naam van de variant.
Offertes

De offerte-export bevat de offerte-ID en de naam en het e-mailadres van je klant.

Orders Exporteer je ordergegevens, inclusief de orderstatus, product- en klantgegevens.
Verzending Exporteert verpakkingsgegevens naar een .CSV-bestand.
Facturen

Exporteert factuurgegevens naar een .CSV-bestand. De export omvat de factuurinformatie, de informatie van de klant en de verzendgegevens.

Factuuritems

De export van factuuritems omvat factuurgegevens en informatie over de financiële gegevens zoals kortingen en belastingen.

Verkoop Exporteert gegevens voor betaalde orders.
Klanten

Exporteert gegevens voor geregistreerde klanten en gastaccounts.

• Voor een volledige lijst met klantgegevens die je kunt exporteren, klik je hier om de klantsectie in het artikel Kolomtitels in exports te bezoeken.
  • Ga naar Klanten importeren om te leren hoe je wijzigingen in je klanten kunt importeren.
Filters

Exporteert gegevens van producten waaraan je filters hebt toegewezen, inclusief de filters en geselecteerde waarden.

• Voor een volledige lijst van de filterinformatie die je kunt exporteren, klik je hier om de productfilterwaardesectie in het artikel Kolomtitels in exports te bezoeken.
  • Ga naar Importeren van productfilterwaarden om te leren hoe je wijzigingen in je filters kunt importeren.
Redirects

Exporteert redirects van gegevens.

• Voor een volledige lijst met redirects-informatie die je kunt exporteren, klik je hier om de redirects-sectie in het artikel Kolomtitels in exports te bezoeken.
  • Ga naar Importeren van redirects om te leren hoe je wijzigingen in je redirects kunt importeren.
Nieuwsbriefabonnementen Exporteert nieuwsbriefabonnementsgegevens, die je vervolgens kunt gebruiken met een e-mailmarketingplatform als onderdeel van je marketingcampagnes.

Je kunt geen nieuwsbrieven rechtstreeks van Lightspeed eCom versturen. Lightspeed eCom integreert echter met verschillende populaire externe e-mailmarketingplatforms die je kunt kopen in onze App-store.