Wat u kunt exporteren [NB]

Via SYSTEEM > Tools > Exports in het linker menu van de backoffice kunt u gemakkelijk gegevens uit uw webwinkel exporteren. Hieronder kunt u lezen wat u precies kunt exporteren en hoe dit in zijn werk gaat.

Hoe exporteer ik?

1. Ga via het linker menu van de backoffice naar SYSTEEM > Tools > Exports
  2. Click rechts boven in het scherm op Nieuwe export
  3. Er opent een pop-upvenster met daarin een drop-downmenu waar u een type export kunt selecteren, bijvoorbeeld producten.
  4. Klik in het pop-upvenster op Exporteren.
  5. Is het een grote export, dan kan het zijn dat deze nog op In behandeling blijft staan. Refresh de pagina om de zoveel minuten om te controleren of de export op Afgerond staat. In de meeste gevallen zal dit direct zo zijn. Bij de meeste exports ontvangt u ook een mail waarin u het bestand kunt downloaden.

Wat kan ik exporteren?

• Producten
  • Voorraad
  • Orders
  • Verzendingen
  • Facturen
  • Verkoop
  • Klanten
  • Filters
  • Redirects
  • Inschrijvingen nieuwsbrief

PRODUCTEN

Een export van producten bestaat uit een export van alle productvarianten met daarin alle productgegevens. De volgende opties kunnen niet geëxporteerd worden:

• Specificaties
  • Extra velden
  • Filters
  • Staffelkortingen discount
  • Gerelateerde products
  • Product URL
  • Google categorieën
  • Index settings (Do not index functie)

Als u producten wilt wijzigen via de importfunctie, dan kunt u deze sheet na wijziging weer importeren via SYSTEEM > Tools > Import.

VOORRAAD

Wanneer u de inventory exporteert, exporteert u alleen de productinformatie en de voorraadgegevens van een product. Hierbij worden opties als productafbeeldingen, categorieën en tags achterwege gelaten.

ORDERS

Maak een export van alle orders in uw backoffice. Hier wordt er niet gelet op de status van de orders. Alle orders worden geëxporteerd.

VERZENDINGEN

Maak een export van alle pakbonnen in uw backoffice. Let op! Dit is een .CSV-bestand met alle gegevens binnen de pakbonnen. Dit is geen PDF-bestand van alle pakbonnen.

FACTUREN

Maak een export van alle facturen in uw backoffice. Let op! Dit is een .CSV-bestand met alle gegevens binnen de facturen. Dit is geen PDF-bestand van alle facturen.

VERKOOP

Maak een export van alle betaalde orders in uw backoffice.

KLANTEN

Maak een export van alle klanten. In de export staan zowel geregistreerde klanten als gastaccounts.

FILTERS

Maak een export van producten waaraan u filters heeft gekoppeld met daarin de filter en de geselecteerde waarden.

REDIRECTS

Maak een export van alle redirects die u heeft aangemaakt onder SYSTEEM > Instellingen > SHOPINSTELLINGEN > Redirects.

INSCHRIJVINGEN NIEUWSBRIEF

Vanuit uw Lightspeed eCom backoffice kunt u geen nieuwsbrieven versturen. U heeft hiervoor een koppeling met een extern e-mailmarketingplatform nodig, die u kunt vinden in de App Store of zelf een kiezen.

Maak een export van alle aanmeldingen voor uw nieuwsbrief. Deze gegevens kunt u vervolgens gebruiken in het door u gekozen e-mailmarketingplatform.

{Onderstaande zal als nieuwe feature in de komende maanden gelanceerd worden}

BELASTING EXPORTS

Maak een export van alle verzamelde belasting over een periode van maximaal 3 maanden (93 dagen). De export bevat onder andere, het land waaraan u de belasting bent verschuldigd, het percentage belasting en het bedrag wat u aan belasting bent verschuldigd.