Lijst met alle opties in een importsheet [NB]

Bij het importeren van nieuwe of bestaande producten is het belangrijk te weten wat er ingevuld dient te worden. Hoe weet ik nu welke informatie ik waar in de import sheet dien in te vullen en wat het betekent?

Hieronder een lijst met alle opties van onze importsheet. Heel belangrijk om te onthouden is dat enkel de importsheet welke wij aanraden te gebruiken is. Deze vindt u onder Tools > Import > Nieuwe Import > Download template.

Kolomnaam Informatie
Internal_ID Dit veld zorgt ervoor dat elk product een uniek product of productvariant wordt. Indien elk product een uniek product is, zorg dan voor een uniek nummer per rij. Indien u vier producten heeft waarvan drie een variant zijn (bijvoorbeeld de maten S, M, L en XL, maar wel allemaal hetzelfde product), vul dan bij alle vier hetzelfde nummer in. Het nummer bepaalt u zelf en mag dus iedere gewenste waarde hebben.
Internal_Variant_ID Hier wordt de variant ID aangemaakt. U kunt de variant id ook gebruiken om te groeperen tijdens de import wizard. Bij het bewerken van producten zijn al deze velden al ingevuld. Als u nieuwe producten gaat importeren, dan kunt u dit veld leeglaten. Let op! Op deze nummers kunt u niet zoeken in de backoffice.
Visible Stel de zichtbaarheid in van het product.
  • Verberg [N]
  • Weergeven [Y]
  • Weergeven wanneer op voorraad [S]

Voorbeeld: S

Brand Vul hier het merk in van het product
Supplier Vul hier de naam van de leverancier van het product in.
NL_Title_Short  Vul hier de titel/naam van het product in. Deze naam wordt gebruikt in het categorie overzicht.
NL_Title_Long Vul hier de lange titel van het product in. Deze naam wordt gebruikt op de product pagina van het product en vormt de H1 van de pagina.
NL_Description_Short Dit is een korte omschrijving van uw product. Deze omschrijving komt te staan op de product pagina. Let op! Niet in elk thema is dit mogelijk.
NL_Description_Long Dit is de langere omschrijving die wordt weergegeven op de productpagina's in het "Informatie" vak.
NL_Variant Dit is de naam van de variant. Bij het importeren of bewerken van product opties kan niet gebruik gemaakt worden van meerdere drop-downmenu's. Alle varianten komen in één drop-downmenu te staan.
Voorbeeld: Maat: 36, Kleur: Zwart.
NL_Canonical_Url  Een canonieke URL is een voorkeursversie van pagina's met vergelijkbare of identieke inhoud. Als uw webwinkel productpagina's bevat die erg veel op elkaar lijken of dezelfde informatie vermelden, kunt u hier een canonieke URL invoeren
Price  Vul hier de huidige prijs in van het product, zonder valuta teken. Voorbeeld: 49.99
Price_Old  Vul hier een prijs in als het product gewijzigd is van prijs. Was het product eerst €49.99 en nu €39.99, vul dan bij oude prijs 49.99 in en bij prijs 39.99.
Voorbeeld: 39.99
Price_Cost  De inkoopprijs van uw producten. Deze is niet zichtbaar voor uw klanten.
Voorbeeld: 29.99
Price_Unit  Prijs per eenheid.
Voorbeeld: 29.99
Unit  De eenheid passend bij de prijs per eenheid. Kijk voor alle eenheden het bestand toegevoegd onder in het scherm. Voorbeeld: Liter
Tax  Het belastingtarief. Het tarief moet ingevuld worden in decimalen.
Voorbeeld: 0.21 of 0.06
Stock_Track  Laat het systeem weten of de voorraad bijgehouden moet worden (N of Y). Bij Y, dan wordt er gekeken naar Stock_Disable_Sold_Out instellingen.
Voorbeeld: Y

Stock_Disable_Sold_Out   De manier waarop u de voorraad wilt bijhouden:
  • Niet bijhouden (Vul hiervoor een N in bij Stock_Track)
  • Bijhouden, verbied aankopen wanneer niet op voorraad [Y]
  • Bijhouden, sta aankopen toe zelfs wanneer niet op voorraad [N]
Voorbeeld: N
Stock_Level  Aantal op voorraad van het product
Voorbeeld: 100
Stock_Min  Het minimale aantal op voorraad. Vult u hier 10 in, dan komt het aantal op voorraad niet onder de 10 producten. Heeft u aangegeven dat u aankopen verbied wanneer niet op voorraad, dan kan een klant niet meer bestellen zodra er 10 op voorraad over zijn.
Voorbeeld: 0
Stock_Alert  Melding wanneer het aantal op voorraad onder dit aantal komt. Vult u hier 10 in, dan ontvangt u een melding als de voorraad het aantal 10 heeft bereikt. Deze melding ziet u bij WINKEL > Producten > Voorraad en wordt aangegeven met het oranje vinkje.
Voorbeeld: 10
Article_Code  Het artikelnummer van het product
Voorbeeld: 254631
EAN  European Article Number (barcode: 13 cijfers)
Voorbeeld: 87 10400 31114 0
SKU  Stock keeping unit. SKU is een unieke code en kan worden gekoppeld aan een artikel. SKU's wordt gebruikt als identificatie van het product varianten.
Voorbeeld: 88765.123
Weight  Het gewicht van het product. Gewichten zijn verbonden aan de verzendmethode en kosten
Volume  Het volume van het product. Deze optie is alleen van toepassing als u verzend via Paazl
Colli  Een collo, meervoud colli, is de individuele verpakkingseenheid voor een zending bestaat. Configureer deze optie als u meerdere eenheden nodig heeft voor de verzending van een product. Colli wordt alleen gebruikt in combinatie met Paazl.
Size_X  Voer hier afmetingen van producten in. Deze zijn alleen door klanten te zien bij het vergelijken van producten. (cm)
Size_Y
Size_Z
Matrix  De optie Matrix hoeft u alleen te gebruiken als u gebruik maakt van Paazl. Elke matrix kan een eigen prijsgroep hebben. Als iets bijvoorbeeld heel licht is, maar vanwege de afmetingen voor verzending wel een heel groot pakket vereist, kunt u een andere matrix gebruiken dan bij reguliere pakketten.
Data_01  De extra template data wordt gebruikt om bepaalde elementen op productniveau te bepalen in uw webwinkel.  Wat u hier invult hangt af van wat u heeft ingevoerd als koppelwoord in de template editor.
Data_02
Data_03
Buy_Min  Het minimaal aantal dat een klant van het product moet bestellen.
Voorbeeld: 1
Buy_Max  Het maximaal aantal dat een klant van het product mag bestellen
Voorbeeld: 10
NL_Category_1  De naam van de hoofdcategorie. Het is niet mogelijk deze optie te bewerken. Alleen bij het importeren van nieuwe producten kunt u deze optie gebruiken.
Voorbeeld: Mannen
NL_Category_2 De naam van de subcategorie. Het is niet mogelijk deze optie te bewerken. Alleen bij het importeren van nieuwe producten kunt u deze optie gebruiken.
Voorbeeld: Broeken
NL_Category_3  De naam van de sub-subcategorie. Het is niet mogelijk deze optie te bewerken. Alleen bij het importeren van nieuwe producten kunt u deze optie gebruiken.
Voorbeeld: Shorts
NL_Meta_Title  De titel van het product. De meta title vormt de link in zoekmachines.
NL_Meta_Description  Een omschrijving van maximaal 160 tekens in een lopend stukje tekst (let op! geen "woord, woord, woord"). Deze tekst komt onder de link in zoekresultaten te staan
NL_Meta_Keywords  Keywords zijn kernwoorden van uw product. Hier kunt u verschillende woorden scheiden door komma's. Meta_Keywords worden niet meer gebruikt door Google.
Images  Vul hier de link in van uw afbeeldingen. De link moet beginnen met http:// of https:// en eindigen op een afbeeldingextensie, bijvoorbeeld .jpg of .png. Wanneer u meer dan één afbeelding wilt toevoegen aan een product, scheidt u deze met een komma.
Voorbeeld: http://www.pricemotion.nl/wp-content/uploads/webwinkel_starten.png
Tags  Vul hier de kernwoorden of -zinnen van uw product in. Wanneer u meer dan één tag wilt toevoegen aan een product, scheidt u deze met een komma.
Voorbeeld: Zwarte korte broek met bloemen