Gerelateerde producten van een product

Hier worden producten getoond die lijken op of gerelateerd zijn aan de producten die zich op dat moment in de winkelwagen van klanten bevinden. Een voorbeeld: een klant heeft een huishoudelijk apparaat in zijn/haar winkelwagen geplaatst. Bij Gerelateerd kunnen er dan vergelijkbare producten van andere fabrikanten worden getoond, maar ook accessoires of benodigdheden (indien van toepassing; denk bijvoorbeeld aan niet-meegeleverde batterijen).

Er zijn maximaal 5 producten zichtbaar bij gerelateerde producten in de checkout. Hebben de producten in de checkout bij elkaar opgeteld minder dan 5 gerelateerde producten, dan wordt deze lijst automatisch aangevuld met producten die u op de voorpagina heeft geplaatst via ALGEMEEN > Design > Producten voorpagina in het linker menu van de backoffice.

Wilt u producten aan elkaar relateren? Ga dan in het linker menu van de backoffice via CATALOGUS > Producten naar de overzichtspagina van uw productassortiment. Selecteer het product waaraan u andere producten wilt relateren en klik op het tabblad Gerelateerd.

Op de pagina die verschijnt, ziet u twee kolommen. De linker bevat een zoekveld en uw productassortiment, gerangschikt per afzonderlijk product. U kunt nu zichtbare producten relateren aan het door u gekozen product door op de groene plus-knop rechts ervan te klikken.

Is uw assortiment omvangrijk en wilt u niet lang bezig zijn met (heen en weer) scrollen? Voer dan een zoekterm in. U kunt de gevonden zoekresultaten relateren door per item op de groene plus-knop rechts ervan te klikken. Geselecteerde gerelateerde producten verschijnen dan rechts in de tweede kolom.

Bij meerdere gerelateerde producten kunt u de volgorde aanpassen door per product het sleepicoontje vast te pakken en het naar de gewenste positie te slepen.

Wilt u gerelateerde producten verwijderen? Klik ze dan aan. Rechtsonder in uw scherm verschijnt dan de knop Verwijder geselecteerde. Klik hierop om uw selectie definitief te verwijderen.