Klarna Checkout

In een paar stappen de checkout afronden en achteraf pas betalen. Met Klarna Checkout kunt u uw klanten een directe koppeling aanbieden met Klarna binnen de webwinkelomgeving.

Klarna checkout is niet in Nederland te gebruiken.

Let op! Klarna Checkout is gekoppeld aan uw standaard valuta. Wanneer u als standaard valuta euro heeft, dan kunt u Klarna Checkout alleen gebruiken wanneer u levert aan Duitsland en Finland. Verder kunt u Klarna Checkout aanbieden aan klanten uit Noorwegen wanneer u uw standaard valuta de Noorse kroon is en uit Zweden wanneer uw standaard valuta de Zweedse kroon is. Het is dus niet mogelijk om Klarna Checkout aan te bieden aan Noorse klanten wanneer uw standaard valuta euro is. Dit zijn daarnaast de enige 4 landen waarvoor u Klarna Checkout kunt aanbieden.

Instellingen voor u Klarna Checkout kunt gebruiken

Om Klarna Checkout aan te bieden in uw webwinkel, dient u het blok Verzendkosten berekenen te activeren in uw checkout. Ga in het linker menu van de backoffice naar ALGEMEEN > Instellingen > Geavanceerd en controleer of Verzendkosten berekenen staat ingeschakeld.

Daarnaast is het van belang dat u een verzendmethode aanbieden naar het land waar u Klarna Checkout voor aanbiedt. Wilt u Klarna Checkout aanbieden voor klanten uit Duitsland, maak dan een verzendmethode aan voor Duitsland bij ALGEMEEN > Instellingen > Verzendmethoden.

Het is niet mogelijk om gebruik te maken van Klarna Checkout in combinatie externe verzendmethode-integraties, zoals DHL.

Wanneer bovenstaande instellingen goed staan, kunt u Klarna Checkout gaan instellen. Ga in het linker menu van de backoffice naar ALGEMEEN > Instellingen Klarna Checkout

Klarna Checkout instellen

• Status – met deze instelling kunt u de gehele Checkout van Klarna in- of uitschakelen.
  • Mode –  zet de mode op Live zodra u wilt dat klanten kunnen betalen via Klarna Checkout.
  • Eid -  vul hier uw unieke Eid code in die u van Klarna heeft ontvangen. Hiermee identificeert de koppeling in SEOshop uw webwinkel. U vindt de Eid code in uw Klarna-account
  • Allow separate shipping address – wanneer u deze optie activeert, staat u klanten toe om een ander verzendadres in te vullen ten opzichte van het factuuradres.
  • Autofucus – wanneer u deze optie activeert, focust het automatisch op het eerste veld wanneer je de checkout start.
  • Is primary – activeer deze optie om de  standaard checkout knop (Bestelling afronden) in de winkelwagen van uw webwinkel te verbergen wanneer Klarna Checkout gebruikt kan worden. Dit betekent dat de normale checkout niet meer actief is wanneer Klarna Checkout gebruikt kan worden. Kijk op deze handleidingpagina bij Een order plaatsen met Klarna aan welke voorwaarden de klant moet voldoen om gebruik te kunnen maken van Klarna checkout.
  • Country specific settings – deze optie hoeft u alleen te gebruiken wanneer u euro als standaard valuta heeft en u in ieder geval Duitsland aanbiedt als verzendland. Lees onder het kopje Country specific settings meer informatie over de verschillende situaties en wat u dient in te stellen.

Country specific settings

SITUATIE 1: Finland + Duitsland
U heeft als standaard valuta euro en u heeft een contract voor Klarna checkout voor Finland en Duitsland.

1. Selecteer in het drop-downmenu naast Country specific settings Duitsland. Het land wordt toegevoegd aan de pagina.

2. Vul de gegevens in zoals hierboven beschreven. Een uitzondering bij Duitsland ten opzichte van de andere landen is de optie DHL Packstation. Activeer de checkbox als u een contract heeft met Klarna om DHL Packstation aan te bieden in uw webwinkel.
  3. Selecteer in het drop-downmenu naast Country specific settings Finland. Het land wordt toegevoegd aan de pagina. Vul de gegevens voor Finland zoals hierboven beschreven is.

SITUATIE 2:
 Duitsland

U heeft als standaard valuta euro en u heeft een contract voor Klarna checkout voor Duitsland. Selecteer Duitsland wanneer u gebruikt wilt maken van DHL Packstation. Wanneer u hier geen contract voor heeft, hoeft u Country specific settings niet te gebruiken.

1. Selecteer in het drop-downmenu naast Country specific settings Duitsland. Het land wordt toegevoegd aan de pagina.

2. Vul de gegevens in zoals hierboven beschreven. Een uitzondering bij Duitsland ten opzichte van de andere landen is de optie DHL Packstation. Activeer de checkbox als u een contract heeft met Klarna om DHL Packstation aan te bieden in uw webwinkel.

SITUATIE
 3:
 Finland

U heeft als standaard valuta euro en u heeft een contract voor Klarna Checkout voor Finland. U hoeft Country specific settings niet te gebruiken.

SITUATIE 4: Noorwegen

U heeft als standaard valuta de Noorse kroon en u heeft een contract voor Klarna checkout voor Noorwegen. U hoeft Country specific settings niet te gebruiken.

SITUATIE 5: Zweden

U heeft als standaard valuta de Zweedse kroon en u heeft een contract voor Klarna checkout voor Zweden. U hoeft Country specific settings niet te gebruiken.

Een order plaatsen met Klarna Checkout

Om Klarna Checkout te kunnen gebruiken als klant in uw webwinkel, zijn er een aantal stappen verplicht. Onderstaande stappen gaan uit van situatie 2, zoals hierboven beschreven is.

1. Ga naar uw webwinkel en plaats producten in uw webwinkelwagen.
  2. In de winkelwagen ziet u momenteel nog Klarna Checkout als mogelijkheid. Klarna moet van te voren weten of u aan de voorwaarden voldoet om Klarna Checkout te gebruiken. In dit geval zijn de voorwaarden: standaard valuta is euro en het pakket moet verstuurd worden naar Duitsland. Selecteer in het blok Verzendkosten berekenen Duitsland als land en selecteer vervolgens bij de verzendmethode opties een verzendmethode voor het versturen van de order.

3. De Klarna Checkout knop is nu zichtbaar in de webwinkel. Klik hierop en doorloop de stappen van de checkout.

Als alle stappen afgerond zijn, controleert Klarna de order. Wanneer de klant voldoet aan de eisen die Klarna stelt, wordt de order ingeschoten in de backoffice van SEOshop. Aan u nu de taak om de order te verzenden.

Om het voor klanten duidelijker te maken dat ze eerst een verzendmethode moeten kiezen alvorens ze de Klarna checkout kunnen gebruiken, is het aan te raden om de kop Verzendkosten bereken aan te passen met Aangepaste vertalingen naar bijvoorbeeld Kies verzendmethode