Statistieken in de backoffice

Bij ALGEMEEN > Statistieken in het linker menu van de backoffice kunt u in één oogopslag zien hoe uw webwinkel presteert. Bovenaan de pagina worden onder andere belangrijke gegevens als de totale omzet en gemiddelde dagomzet, het aantal unieke bezoekers van uw website en het gemiddelde bestedingsbedrag (het gemiddelde van alle betaalde orders) voor de geselecteerde periode weergegeven. Deze is hieronder in te stellen via de datumvelden Van datum en Tot datum, bovenaan in het midden van het scherm. Via de tabbladen rechts bovenin het scherm kunt u ook periodes kiezen, zoals per week, maand, jaar, kwartaal of sinds de start van uw webwinkel.

In de eerste grafiek hieronder vindt u essentiële informatie m.b.t. uw website: het aantal unieke bezoekers (en het te verwachten aantal voor de volgende periode) en uw vindbaarheid in Google, de tweede toont concrete financiële cijfers, zoals het totaalbedrag van alle betaalde bestellingen van uw klanten en een omzetprognose voor de volgende periode.

Wilt u een gedetailleerder overzicht voor een bepaalde periode? U kunt inzoomen door in de betreffende grafiek op het gewenste startpunt te klikken, de muisknop (voor Windows de linker) ingedrukt te houden en naar rechts te slepen tot het gewenste eindpunt. Klik op Show all rechts bovenin het scherm om terug te gaan naar het volledige overzicht. Grafieken kunnen maximaal 24 maanden weergeven.

Blokken bovenaan

• Totale omzet - dit is de totale omzet inclusief niet-betaalde facturen. Geannuleerde facturen worden niet meegerekend.
  • Unieke bezoekers - elke nieuwe bezoeker van uw webwinkel.
  • Succespercentage - het percentage bezoekers dat daadwerkelijk tot aanschaf overgaat.
  • Gemiddelde dagomzet - het gemiddelde van alle orders (betaald/in afwachting van betaling, bijv. bij rembourszendingen)
  • Gemiddelde orderwaarde - het gemiddelde van alle betaalde orders.

Bezoekers en zoekmachines (eerste grafiek)

• Bezoekers - het totaal aantal unieke bezoekers per dag
  • Pageviews - het totaal aantal bekeken pagina's per dag
  • Googlebot - het totaal aantal pagina's van uw webwinkel dat Google die dag geïndexeerd heeft. Om ervoor te zorgen dat Google u goed indexeert (met andere woorden: u weet te vinden) raden wij u aan om te beginnen met een goed gevulde webwinkel. Besteed hierbij ook ruimschoots aandacht aan goede omschrijvingen en de juiste metatags voor de afzonderlijke producten in uw assortiment, zo vergroot u uw vindbaarheid.
  • Trend - dit is de gemiddelde trend van de afgelopen zeven dagen, deze dient als prognose voor het aantal bezoekers voor de komende periode.

Verkoopstatistieken (tweede grafiek)

• Orders - totaal aantal orders
  • Omzet - totaal van alle orders; betaald en niet-betaald
  • Betaald - totaal van betaalde orders
  • Trend - het gemiddelde van de voorgaande zeven dagen, deze dient als omzetprognose voor de komende periode.