Domeinnaam wijzigen

Heeft u een nieuwe domeinnaam gekocht en wilt u de huidige domeinnaam vervangen door de nieuwe, dan dient u zowel bij uw hostingprovider als bij uzelf de koppeling te maken, zoals dat ook in het eerste geval is gebeurd.

Let op! Bij het wijzigen van uw domeinnaam komt uw ranking in Google te vervallen. Zorg dus dat u redirects instelt bij uw hostingpartij, voordat u overgaat op een nieuwe domeinnaam. Dit is niet mogelijk in SEOshop.

Wijzigingen bij uw hosting partij

U kunt op twee manieren uw nieuwe domeinnaam koppelen aan SEOshop. Via DNS of via een nameserver. Voor alle informatie over hoe u de domeinnaam moet koppelen aan SEOshop bij uw hostingpartij verwijzen u door naar de handleiding pagina.

Oude domeinnaam vervangen door uw nieuwe domeinnaam

Nadat u de domeinnaam heeft gekoppeld door middel van DNS of een Nameserver kunt u de domeinnaam vervangen. Let op! Als uw webwinkel al is geïndexeerd verliest u uw positie in zoekmachines als u de huidige domeinnaam verwijderd.

Let op! Koppeling kan 48 uur in beslag nemen.
  1. Ga naar ALGEMEEN > Instellingen > E-mails & domeinen in het linker menu.

2. Verwijder uw oude domeinnaam door naast de domeinnaam op de verwijderknop te klikken (rode min-teken).

3. Er opent een pop-upvenster waarin u moet bevestigen dat u de domeinnaam wilt verwijderen.

4. Vervolgens opent er een pop-upvenster waarin u uw wachtwoord moet geven als extra bevestiging. Dit is het wachtwoord waarmee u inlogt in de backoffice.

5. Klik bovenin het scherm op de groene plus om een nieuw domeinnaam toe te voegen.
  6. Er verschijnt een pop-upscherm waar u uw domein kunt invoeren - let op: alleen de naam, zonder "www."-prefix!

• Domeinnaam - voer het domein en de juiste extensie in(.nl, .com etc.).
    • Sync to mailserver - activeer deze optie als u gekoppeld bent via nameserver
    • Domain registrar - deze optie ziet u alleen als alle gegevens onder MIJN ACCOUNT > Facturen > Factuurgegevens correct zijn ingevuld. Indien niet alle gegevens zijn ingevuld, kunt u alleen een domeinnaam toevoegen die u heeft aangeschaft bij hostingpartijen zoals Transip of Hostnet.
      • Heeft u de domeinnaam aangeschaft bij een hostingpartij? Kies dan voor de optie "I want to use my own domain registrar".
      • Nog geen domeinnaam aangeschaft? Kies dan voor de optie "Use SEOshop as my domain registrar". Er wordt vervolgens gecontroleerd of uw domeinnaam nog beschikbaar is.
  7. Klik op Opslaan om uw nieuwe domeinnaam toe te voegen.