De automatische e-mails uitschakelen

U kunt de automatische e-mails stopzetten door alle velden leeg te laten van een e-mail.

1. Ga naar DIENST > E-mails & teksten via het linker menu van de backoffice.
  2. Open de e-mail die u wilt stopzetten, bijvoorbeeld Klant goedkeuring
  3. Verwijder de tekst bij zowel Titel als Inhoud.
  4. Klik rechts onderin het scherm op Opslaan

Let op welke e-mail u uitschakelt! Klanten verwachten een aantal e-mails zoals Order bevestiging.

Onderstaande e-mails kunt u beter niet uitschakelen:

• Klant goedgekeurd als u een B2B shop heeft. Anders krijgt de klant geen e-mail dat zijn aanvraag is goedgekeurd. Wellicht denkt hij dan dat deze is afgekeurd.
  • Nieuwsbrief double opt-in als u wilt dat klanten zich aanmelden voor de nieuwsbrief. Zij dienen hun aanmelding namelijk te bevestigingen die de confirm url die in deze e-mail staan. (sleutel)
  • Klant inlichten als u de klant een bericht wilt sturen via de knop Klant inlichten die onder andere te vinden is op het dashboard van een order.
  • Offerte als u offertes aanmaakt via de backoffice voor uw klanten. Zij zullen geen mail ontvangen met de offerte.
  • Order geannuleerd + credit nota als u wilt dat klanten een credit factuur krijgen.
  • Order bevestiging zodat klanten weten dat het plaatsen van de order gelukt is.
  • Order verzonden zodat de klant weet dat het pakket onderweg is.
  • Order track and trace als u gebruikt maakt van track & trace codes. Anders wordt deze mail nooit verstuurd.
  • Account wachtwoord zodat de klant een mail krijgt als hij zijn inloggegevens is vergeten.