Webwinkel tijdelijk offline zetten

De webwinkel moet dan van domein gehaald worden en dat is niet goed voor uw positie in de zoekresultaten. Wat u wel kunt doen, is de klant laten weten dat er tijdelijk niets gekocht kan worden in de webwinkel of dat de producten later geleverd worden. Hiervoor kunt u onderstaande scenario's gebruiken.

Tijdelijk aankopen deactiveren

• Maak een headline waarop u aangeeft dat de webwinkel tijdelijk gesloten is. Verwijder de overige headlines, zodat de headline met de tekst Tijdelijk gesloten prominent in beeld blijft staan.

• Ga naar ALGEMEEN > Instellingen > Geavanceerd in het linker menu van de backoffice en schakel de winkelwagen uit, zodat klaten geen orders meer in uw webwinkel kunnen plaatsen.

Klanten kunnen nog orders plaatsen

• Maak een headline waarop u aangeeft dat de levertijd van de producten langer duurt dan normaal, bijvoorbeeld vanwege de vakantieperiode. Haal de overige headlines weg, zodat uw bericht Gesloten vanwege de vakantieperiode prominent in beeld blijft staan.

• Ga naar ALGEMEEN > Instellingen > Landinstellingen > Levertijd in het linker menu van uw backoffice. Stel een speciale levertijd in voor vakanties en activeer deze vervolgens voor de door u geselecteerde producten. Het wordt vervolgens op de productpagina's getoond. Uw klanten zien nu wanneer ze uw levering kunnen verwachten.

• Via DIENST > E-mails & teksten in het linker menu van uw backoffice kunt u extra teksten aan uw automatische e-mails toevoegen, zoals Wegens vakantie zal de levertijd 2 weken langer zijn dan normaal. Excuses voor het ongemak.