Social media instellen

Social media zijn niet meer weg te denken in onze samenleving. U kunt social media gebruiken om uw klanten bijvoorbeeld op de hoogte te brengen van het laatste nieuws of om een leuke actie te delen. Als u via ALGEMEEN > Instellingen > Social media in het linker menu de verschillende social media activeert, dan worden de social media knoppen getoond op de productpagina's in uw webwinkel. Klanten kunnen dan de knoppen gebruiken om het product (of de producten) te delen via hun eigen social media kanalen.

Als u de cookietool gebruikt op "bevestiging-modus", dan dienen klanten eerst toestemming te geven voor het gebruik van cookies voordat de social media knoppen zichtbaar worden bij een product.

Social Media opties

Onderstaande opties zorgen voor buttons die zichtbaar worden op de productpagina. Het is verschillend per thema welke buttons er wel en niet zichtbaar worden.

Facebook

SEOshop biedt een standaardintegratie met Facebook. Onder INSTELLINGEN > Facebook kunt u Activeer aanvinken waarna er bij al uw producten een Like-knop verschijnt. Via deze knop kunnen klanten uw producten delen via Facebook. Uw product komt dan op hun Facebook Wall te staan en is op die manier voor al hun vrienden zichtbaar. U hoeft overigens zelf geen Facebook-account te hebben om deze optie te kunnen activeren.

Twitter

Onder ALGEMEEN > Instellingen > Twitter kunt u uw Twitter-account koppelen aan uw webwinkel, waarna er een Twitter-knop onder uw producten verschijnt. Via deze knop kunnen klanten uw Twitter-account volgen.

In uw backoffice kunt u de Twitter-knop activeren door de optie Activeren aan te vinken en bij Account uw Twitter-gebruikersnaam in te vullen.

Google+

Onder ALGEMEEN > Instellingen > Google+ kunt u Google+ activeren, waarna er een Google+-knop onder uw producten komt te staan. Als bezoekers op het +1 teken klikken, dan komt uw product automatisch in hun +1 overzichtslijst te staan. Vul bij Business page url de link naar uw Google + in. Let op, uw Google plus page moet een business page zijn. User pages werken niet. Deze functie wordt gebruikt voor SEO doeleinden. U kunt dit eventueel ook leeglaten.

Pinterest

Met de pin-it knop hebben klanten de mogelijkheid om afbeeldingen in uw webwinkel op hun Pinterest-account te plaatsen. Elke afbeelding bevat een link naar de originele bron, zodat uw bezoekers niet alleen uw productafbeeldingen verspreiden, maar ook de link naar uw webwinkel.

Ga naar ALGEMEEN > Instellingen > Pinterest om Pinterest te activeren. U hoeft geen account te hebben om de knop in uw webwinkel te kunnen plaatsen.

AddThis

Met AddThis kunnen uw bezoekers uw productpagina's op vele verschillende manieren verspreiden. Zo heeft u maar één knop nodig om verspreiding via Facebook, Twitter, Pinterest en andere social media mogelijk te maken. Ga naar ALGEMEEN > Instellingen > Addthis om de AddThis-knop te activeren. U heeft hiervoor echter wel een AddThis-account nodig. Vul bij Account uw profielnummer in die u vindt in uw Addthis profiel. Activeer daarna Status in uw backoffice om de AddThis-knop zichtbaar te maken.

VK.com

VKontante is een Russische social media website. U kunt deze activeren onder ALGEMEEN > Instellingen > VK.com. Maak hiervoor wel eerst een account aan op VK.com. U ziet dan op VK.com onder INSTELLINGEN > Algemeen bij Het adres van uw pagina een API_ID die u in uw SEOshop backoffice onder ALGEMEEN > Instellingen > VK.com dient in te vullen. Wanneer u hier ook de Status activeert, wordt de social media-knop van VKontante ook zichtbaar in uw webwinkel.

Overige social media opties

Bovenstaande opties zijn bedoeld voor het delen van producten en content via de social mediakanalen van uw klanten. Afhangend van uw thema is het ook mogelijk om andere social media-opties toe te voegen. Deze opties komen over het algemeen in de footer van uw webwinkel te staan en focussen zich meer op het delen van uw social mediakanalen, denk hierbij aan uw Facebook- of Twitter-account. Deze opties kunt u instellen via ALGEMEEN > Design > Instellingen in het linker menu van de backoffice. Kijk voor meer informatie in de documentatie van uw thema.

Let op! Het toevoegen van uw social media kanalen is niet standaard in elk thema mogelijk. Is het niet mogelijk in uw thema, klik dan hier