Social media bar in het Playful thema

Wanneer u gebruik maakt van het thema Playful [Niet meer als thema te installeren], beschikt u ook direct over social media plugins van Facebook en Twitter. Deze plugins verwijzen standaard naar SEOshop, maar kunt u gemakkelijk aanpassen naar uw eigen instellingen.

Facebook

U kunt Facebook koppelen onder ALGEMEEN > Design > Instellingen.

1. Facebook koppelen is relatief gemakkelijk. Het enige wat u nodig heeft is een Facebook-account en de link naar uw Facebook-account. Hierbij zijn er twee mogelijke URL's:

• De URL bevat uw gebruikersaccount, zoals bijvoorbeeld https://www.facebook.com/SEOshop. In dat geval kopieert u alleen de gebruikersnaam en plakt deze in uw backoffice.
    • De URL bevat cijfers, zoals bijvoorbeeld https://www.facebook.com/pages/Kaleidoscope-Skateboards-Nederland/335962036529465. In dat geval kopieert u alleen de cijfers en plakt deze in uw backoffice.
  2. Vul bij ALGEMEEN > Design > Instellingen > Social bar > Facebook Gebruiker of de gebruikersnaam of de cijfercode van stap 1 in.

3. Klik rechts onderin op Opslaan. Uw Facebook-account is nu te zien in uw webwinkel.

Twitter

U kunt Twitter koppelen onder ALGEMEEN > Design > Instellingen.

1. Ga naar Twitter en meld u aan met het account dat u gekoppeld wilt hebben aan uw webwinkel.
  2. Klik rechts bovenin op Instellingen.
  3. Klik in het menu dat uitklapt op Instellingen.
  4. Er opent een nieuwe pagina. Klik in het menu aan de linkerkant op Widget.
  5. Maak een nieuwe widget aan.
  6. U komt op de bewerkingspagina van de nieuwe widget terecht. Stel hier alles naar wens in. Klik hierna op Widget maken.
  7. Er wordt nu een code voor u aangemaakt. In deze code moet u de cijfercombinatie achter data-widget-id kopiëren. De rest van de code heeft u dus niet nodig.
  8. Plak deze code in het veld Twitter widget ID bij ALGEMEEN > Design > Instellingen > Social bar.

Formaat Twitter widget

De Twitter widget heeft een standaard hoogte van 600px. Binnen SEOshop is het niet mogelijk om de widget te verkleinen.

1. Ga naar http://twitter.com
  2. Klik rechts bovenin op het tandwielicoon (instellingen).
  3. Klik in het drop-downmenu dat opent op Instellingen.
  4. De instellingenpagina wordt geopend. Aan de linkerkant van het scherm staat nu een menu. Klik in dit menu op de optie Widgets.
  5. Klik op Wijzigen naast de eerder aangemaakte widget.
  6. U kunt u nu de instellingen wijzigen van de widget. Vul bij Hoogte 300 in om de Twitter-widget dezelfde hoogte te krijgen van de Facebook-widget. Liever een andere grootte? Vul hier dan elk gewenst aantal in.
  7. Klik op Wijzigingen opslaan om de widget aan te passen.