Leveranciers aanmaken en toevoegen [NB]

Op deze pagina kunt u zien waar de producten in uw webwinkel, of, in het geval dat u deze zelf vervaardigt, de benodigde grondstoffen c.q. ingrediënten vandaan komen. Informatie over uw leveranciers is niet zichtbaar voor uw klanten, deze is uitsluitend bedoeld voor eigen gebruik en voor uw medewerkers. Zo weet u precies waar u moet bijbestellen als de voorraad van (een) product(en) begint op te raken of onder het door u ingestelde minimumniveau dreigt uit te komen.

SEOshop verzorgt geen automatische koppelingen met leveranciers. Het beheer van uw voorraad en de contactgegevens van uw leverancier(s) dient u zelf bij te houden.

Een leverancier aanmaken

1. Ga via het linker menu van de backoffice naar SHOP > Products > Suppliers
  2. Klik op Add supplier in de navigatie rechts bovenaan het scherm

3. U belandt op een pagina waar u de gegevens van een leverancier kunt invoeren.
  4. Klik na het invullen van de gegevens rechts bovenin of onderin het scherm op Save.

Een leverancier bewerken

Let op! Onderstaande informatie is voor uw eigen administratie. Het is niet mogelijk om een directe connectie te maken met uw leverancier. De gegevens zijn alleen te zien door u.

NAME THE SUPPLIER

• Title - geef de leverancier een naam. Deze naam wordt gebruikt om te koppelen met een product.

ADDRESS DETAILS

• Select a country - selecteer hier het land waar de leverancier gevestigd zit.
  • Company - de naam van de leverancier.
  • For the attention of - ter attentie van.
  • Address - straatnaat.
  • Number - huisnummer.
  • Extension - toevoeging aan het huisnummer (bijv. 30A, dan is de toevoeging A).
  • Zipcode - de postcode.
  • City - de stad waar de leverancier gevestigd zit.
  • Region - provincie of regio waar de leverancier zich bevindt.

Een leverancier aan producten toevoegen

Na het toevoegen van uw leverancier(s), is het belangrijk om deze ook te koppelen aan producten zodat de voorraad per product en per leverancier bijgehouden kan worden.

1. Ga in het linker menu van de backoffice naar SHOP > Products > Product.
  2. Selecteer het product waaraan u een leverancier wilt toevoegen.
  3. Onder Product content staat het drop-downmenu Supplier. Selecteer de juiste leverancier.

4. Sla het geheel op door rechts bovenin in uw scherm op Save te klikken. De leverancier is nu toegevoegd aan uw product.

Een leverancier aan meerdere producten tegelijk toevoegen

Wanneer u een leverancier heeft aangemaakt, kunt u deze aan meerdere producten tegelijk toevoegen.

1. Ga in het linker menu van de backoffice naar SHOP > Products > Product.
  2. Selecteer de checkbox naast de producten waaraan u een leverancier wilt toevoegen.

3. Klik vervolgens links bovenin de tabel op Bulk edits > Edit Supplier.

4. Er opent een pop-upscherm waarin u de leverancier kan selecteren.

5. Klik vervolgens op Update om de leverancier aan de producten te koppelen. Let op! Het is niet mogelijk om een leverancier los te koppelen via de bulkactie.