Levertijd aanmaken

Wanneer je producten verstuurt heb je uiteraard te maken met levertijden. In je backoffice kun je per product aangeven wat de levertijd is, zodat klanten precies weten wanneer ze het product kunnen verwachten. Zij zien deze levertijd wanneer ze de productpagina bezoeken.

Levertijd aanmaken

Om een levertijd toe te voegen aan een product dien je eerst een levertijdset aan te maken. Deze zorgt ervoor dat je een aangepaste levertijd kunt tonen wanneer je product niet op voorraad is. Je gaat hiervoor naar Instellingen > Shopinstellingen > Levertijden en klikt bovenin je scherm op Voeg een levertijd toe. Er opent een pop-up venster waarin je de titel van de levertijd kunt invullen (Naam van levertijd). Deze naam is niet te zien in de webwinkel, maar maakt het gemakkelijker voor je om deze te koppelen aan een product. Gebruik hier dus een beschrijvende naam (bijvoorbeeld Standaard levering).

Vervolgens kun je op 2 manieren de levertijd instellen. Bij Levertijd instellen kun je in cijfers aangeven wat de levertijd is van het product. Set time frame is bedoelt voor koppelingen met verzendpartijen. Maak je hier geen gebruik van? Dan kun je deze velden leeglaten. Bij 'Melding wanneer product op voorraad is' en 'Melding wanneer product niet op voorraad is' kun je de levertijd van het product toevoegen in cijfers en tekstueel. Afhankelijk van het door jou gekozen thema wordt deze optie ook zichtbaar op de productpagina in je webwinkel. De 'Melding wanneer product op voorraad is' is de levertijd voor een product dat op voorraad is. Als je hebt aangegeven dat een product besteld kan worden als het niet op voorraad is, dan zal de 'Melding wanneer product niet op voorraad is' levertijd in je webwinkel komen te staan in plaats van de in stock message levertijd. Deze levertijd zal dus langer zijn. Klik rechts onderaan op Opslaan. Er is nu een levertijd aangemaakt die je kunt gaan koppelen aan een product.

Levertijd koppelen aan een product

1. Ga in het linker menu van de backoffice naar Producten en bewerk het product waar je de levertijd aan wilt toevoegen.
  2. Onder Inhoud staat het drop-downmenu Levertijd. Kies in dit menu de juiste levertijdset.
  3. Klik rechts bovenin het scherm op Opslaan. De levertijd is nu zichtbaar bij het product in uw webwinkel.