Gerelateerde producten van een product [NB]

Hier worden producten getoond die lijken op of gerelateerd zijn aan de producten die zich op dat moment in de winkelwagen van klanten bevinden. Een voorbeeld: een klant heeft een huishoudelijk apparaat in zijn/haar winkelwagen geplaatst. Bij Gerelateerd kunnen er dan vergelijkbare producten van andere fabrikanten worden getoond, maar ook accessoires of benodigdheden (indien van toepassing; denk bijvoorbeeld aan niet-meegeleverde batterijen).

Er zijn maximaal 5 producten zichtbaar bij gerelateerde producten in de checkout. Hebben de producten in de checkout bij elkaar opgeteld minder dan 5 gerelateerde producten, dan wordt deze lijst automatisch aangevuld met producten die u op de voorpagina heeft geplaatst via WEBSITE > Design > Featured products in het linker menu van de backoffice.

Afhankelijk van het gekozen thema worden gerelateerde producten ook zichtbaar op de productpagina.

Gerelateerde producten toevoegen aan een product

Wilt u producten aan elkaar relateren? Ga dan in het linker menu van de backoffice via SHOP > Products > Products naar de overzichtspagina van uw productassortiment.

1. Selecteer het product waaraan u andere producten wilt relateren en scroll naar beneden tot u uitkomt op Related products.
  2. Klik op Edit relations/Add relations om een gerelateerd product toe te voegen.
  3. Er opent een pop-upvenster waarin u een product kunt toevoegen. Zoek het product en klik rechts naar het product op de groene plus om deze toe te voegen als gerelateerd product.

4. Bij meerdere gerelateerde producten kunt u de volgorde aanpassen door per product het sleepicoontje vast te pakken en het naar de gewenste positie te slepen.