Tags koppelen aan producten

Tags zijn trefwoorden die producteigenschappen beschrijven en worden gebruikt door zoekmachines als Google Zoeken. Tags hebben geen effect op de zoekfunctie in je eCom-winkel Lees Productvelden doorzocht door eCom voor meer informatie.

Als u bijvoorbeeld in een zoekmachine riem en zwart invult, dan zoekt deze op de tags riem en zwart.

Je klanten kunnen tags gebruiken om producten te filteren in je webwinkel. Als ze klikken op de tag zwart, dan krijgen ze alle producten te zien die leverbaar zijn in de kleur zwart en hiermee getagd zijn.

Let op concurrentie bij het aanmaken van tags. Soms is het beter om tags samen te voegen tot een grotere tag, omdat u dan minder concurrentie heeft op dat zoekwoord. Je kunt maximaal 25 tags aan een product toevoegen.

Tags die in Retail worden gemaakt, komen niet terug in eCom.

Tags creëren

1. U kunt een tag toevoegen bij Producten > Tags door op Tag toevoegen te klikken rechts bovenin het scherm.
  2. U wordt doorgestuurd naar een pagina waarin u de tag kunt aanmaken
    • Titel - vul hier de tag is, bijvoorbeeld "Zwart T-shirt met bloemen". Let op! Gebruikt u meerdere talen in uw shop, dan moet er voor elke taal een nieuwe tag aangemaakt worden. Een tag bevat een minimum van 3 karakters.
    • Verbergen voor zoekmachines - activeer de schakelaar naast Do not index  als u niet wilt dat deze Tag-pagina geïndexeerd wordt in zoekmachines.
    • Zichtbaar - activeer de tag door de schakelaar naast Visible aan te klikken zodat deze een blauwe kleur krijgt. De tag moet geactiveerd worden om te kunnen gebruiken.
  3. Klik rechts bovenin het scherm op Opslaan.

Producten toevoegen aan een tag

Klik onder Producten op Product toevoegen. Er opent een pop-upvenster waarin u één voor één de producten kunt toevoegen aan de tag. Gebruik het zoekveld bovenin het pop-upvenster om het product te vinden dat u wilt toevoegen. Klik op de groene plus rechts naast de producten om deze aan de tag toe te voegen.

Tags toevoegen aan een product

Naast producten toevoegen aan tags, is het ook mogelijk om tags toe te voegen aan producten.

1. Ga via het linkermenu van de backoffice naar Producten.
  2. Klik op het product waaraan u de tag wilt toevoegen.
  3. Scroll naar beneden tot u uitkomt bij TAGS.
  4. Voeg hier één voor één de tags toe gescheiden door komma. Bestaande tags worden herkend door het systeem en nieuwe tags worden automatisch toegevoegd aan Producten > Tags.(Tag 1,Tag 2,Tag 3,)