Instellingen voor uw backoffice [NB]

Onder SYSTEEM > Instellingen > SHOPINSTELLINGEN > Workflow kunt u diverse instellingen voor productpagina's en het beheer van uw voorraad instellen.

BACKOFFICE

• Prijs per eenheid - hier kunt u weergave van de prijs per eenheid in of uitschakelen. Deze kunt u invullen per productvariant.
  • Extra template data - alleen te gebruiken als u verstand heeft van HTML en CSS. Na het activeren van de custom template data (etc) verschijnen de Data01, Data02 en Data03 velden op een productpagina bij WINKEL > Products > Product. De extra template data wordt gebruikt om bepaalde elementen op productniveau te bepalen op je webwinkel. Dit is voor het bewerken in de template editor als u bijvoorbeeld een nieuw stukje HTML schrijft.
  • Aangepaste canonieke URL's - wilt u Google laten weten dat uw site meerdere pagina's met vergelijkbare/identieke inhoud bevat? Zet deze optie dan aan om een canonieke url per product in te vullen. Deze krijgt prioriteit in getoonde zoekresultaten.
  • CSV scheidingsteken - hier kunt u mee instellen met welk symbool de kolommen uit de exports worden gescheiden, keuze uit puntkomma (;) of de komma (,).

WEBWINKEL

• Toon nieuwe categorieën in de catalogus - toon nieuwe categorieën direct in de catalogus.
  • Standaard zichtbaarheid nieuwe producten - nieuwe producten verbergen, weergeven, of weergeven indien op voorraad. Deze instelling wordt overgenomen bij het aanmaken van een product. U kunt dit per product weer aanpassen.

VOORRAAD

Onderstaande instellingen worden overgenomen als standaardinstellingen voor productvarianten.  U kunt dat weer wijzigen per variant.

• Quantiteit voor nieuwe producten - vul hier in welk aantal een klant minimaal moet en maximaal kan bestellen van uw producten om een order te kunnen plaatsen.
  • Houd voorraad bij - geef hier aan of u standaard de voorraad wilt bijhouden. Op dat moment wordt er o.a. gekeken naar Notify below en backorders.
  • Te koop bij gebrek aan voorraad - sta aankopen toe zelfs als het product niet op voorraad is. Let op! Als deze optie geactiveerd staat, wordt het product dus altijd weergegeven in uw webwinkel ook als dit product uitverkocht is.
  • - voer hier het beginaantal op voorraad in.
  • - bij Houd voorraad bij heeft u kunnen aangeven dat u een melding wilt wanneer de voorraad onder het minimum komt. Geef hier aan bij welk aantal dat standaard moet gebeuren.
  • - heeft u de Te koop bij gebrek aan voorraad niet geactiveerd? Vul dan hier het aantal in waarbij klanten niet meer kunnen bestellen.

PAKBONNEN

• Sorteer producten op – de producten op de pakbon worden gesorteerd op de optie die u selecteert in het drop-downmenu. Kiest u bijvoorbeeld voor Artikelcode, dan worden de producten gesorteerd op artikelcode (alfabetisch en op nummer)
  • Labelrotatie - dit heeft te maken met verzendopties als Paazl, bPost en PostNL. Daarbij is krijgt u de optie voor verzendlabels. Hier kunt u aangeven of u de verzendlabel horizontaal of verticaal wilt.
  • Labeluitlijning - dit heeft te maken met verzendopties als Paazl, bPost en PostNL. Hier worden verzendlabels aangemaakt voor de order. Hier kunt u aangeven of u de verzendlabel links of rechts uitgelijnd wil hebben.
  • Geavanceerde opties – met de extra opties kunt u bepaalde opties in- en uitschakelen op de pakbon.

• Verberg het verzendlabel op de pakbon - dit heeft te maken met verzendopties als Paazl, bPost en PostNL. Hier kunt u er voor kiezen om de verzendlabels volledig uit te schakelen.
    • Verberg het veld EAN op de pakbon – verberg de EAN code op de pakbon.
    • Toon het veld HS-code op de pakbon – voeg de extra optie HS-code toe aan de pakbon. Deze HS-codes worden door een aantal verzendpartijen verplicht gesteld voor internationale verzendingen.
    • Verberg de contactinformatie van de klant op de pakbon – activeer deze optie om de contactinformatie van de klant niet te tonen op de pakbon.
    • Verwissel het factuur-en verzendadres op de pakbon – standaard staat links onderaan op de pakbon het factuuradres en rechts onderaan het afleveradres. Schakel deze functie in om hun positie te verwisselen.
    • Use order number as barcode (instead of shipment id) - als u gebruik maakt van verzending via Paazl One-click-shipping, dan moet het verzendnummer als barcode vervangen worden door het ordernummer. Vink deze functie aan om het ordernummer als barcode te activeren op de pakbon.

BESTELLING NOTIFICATIES

Hier kunt u de aanmaak en verzending van automatische e-mails m.b.t. orders in- of uitschakelen.

• Order factuur - indien gedeactiveerd, ontvangt de klant na een geplaatste bestelling automatisch geen mail met de ordergegevens en de bijbehorende factuur (PDF)
  • Orderbevestiging - indien gedeactiveerd, ontvangt de klant na een geplaatste bestelling automatisch geen mail ter bevestiging
  • Order betaald - indien gedeactiveerd, ontvangt de klant na betaling van de factuur automatisch geen mail dat hij/zij de bestelling betaald heeft
  • Order geannuleerd - indien gedeactiveerd, ontvangt de klant automatisch geen mail ter bevestiging dat de order geannuleerd is.