Geavanceerde instellingen

Je kunt je online winkel aanpassen met eCom's geavanceerde instellingen. Je vindt de geavanceerde instellingen in je eCom-backoffice door Instellingen te selecteren. In deAlgemene instellingen-kolom selecteer je Geavanceerd. Op de pagina Geavanceerd vind je de volgende secties:

ACCOUNT EN SERVICE

Tickets

Schakel deze instelling in om toe te staan dat geregistreerde klanten supporttickets kunnen aanmaken. Je kunt ook een contactformuliermethode inschakelen. Lees voor meer informatie over het verzamelen van klantfeedback ons artikel over Hoe de klant contact met u kan opnemen.

Contactformulier

Schakel deze functie in om toe te staan dat geregistreerde klanten feedback verzenden via een contactformulier. Je kunt klanten ook de mogelijkheid bieden om supporttickets te verzenden. Lees voor meer informatie over het verzamelen van klantfeedback ons artikel over Hoe de klant contact met u kan opnemen.

Retouren toestaan

Schakel deze functie in om toe te staan dat klanten hun aangekochte items retourzenden. Lees voor meer informatie over online retourzendingen ons artikel over Retourzendingen beheren.

Wachtwoordsterkte

Je kunt de wachtwoordvereisten voor klantaccounts aanpassen. Kies uit de volgende wachtwoordsterktes:

• Normaal - Alle wachtwoorden zijn toegestaan.
  • Sterk - Wachtwoorden moeten minimaal 1 getal bevatten.
  • Sterkst - Wachtwoord moet minimaal 1 getal en 1 speciaal teken bevatten.
Bevestiging BCC e-mail

Voer een e-mailadres in dit veld in als je kopieën van de orderbevestigingsmails van klanten wilt ontvangen. Je kunt:

• Nieuwe ordernotificaties ontvangen met een samenvatting van de order en de klantgegevens.
  • Trusted Shops of Trustpilot de orderdetails van je klant verstrekken zodat zij klantenbeoordelingen kunnen faciliteren.

Lees voor meer informatie over deze functie in ons artikel over Mail ontvangen bij een nieuwe order.

WINKEL

Toon demobar

Schakel deze optie in om je klanten te laten weten dat de winkel nog in aanbouw is.
Als de demobar is ingeschakeld, wordt er bovenaan je online winkel een grijze balk weergegeven met daarin deze tekst:

Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt.

Lees voor meer informatie over het uitschakelen van je eCom-winkel ons artikel over Je eCom-winkel uitschakelen.

Inkoopprijs

Als je deze instelling inschakelt, kunnen alleen klanten met de bijbehorende toegangsrechten de groothandelprijs van een product bekijken.

Social login

Schakel deze instelling in om geregistreerde klanten de optie te geven met Facebook in te loggen.

Nieuwsbrief

Schakel deze instelling in om toe te staan dat klanten zich op de nieuwsbrief abonneren.

Toon vooruitgang

Als je deze instelling inschakelt, verschijnt er een voortgangsbalk tijdens het checkoutproces. Je kunt deze functie ook uitschakelen wanneer je je checkout instelt.

HS Codes

Bepaalde internationale zendingen vereisen HS-codes. Schakel deze functie in om een HS-veld toe te voegen aan de sectie Unieke karakteristieken van je productvarianten.  Nadat je in je Geavanceerde instellingen HS-codes hebt ingeschakeld, raden we aan om ons artikel over HS-codes toevoegen te lezen voor hulp bij het instellen van deze functie.

Verlanglijst

Schakel deze functie in om toe te staan dat klanten verlanglijstjes aanmaken. Houd er rekening mee dat verlanglijsten mogelijk niet volledig worden verwijderd uit uw thema als u deze schakelaar uitschakelt. We raden je aan ons artikel over Verlanglijsten verwijderen te lezen voor meer informatie.

Prijzen

Stel deze instelling in om de zichtbaarheid van prijzen in je eCom-winkel te bepalen. We raden je aan om ons artikel over Prijzen verbergen te lezen voordat je deze instelling aanpast.

Toon varianten

Bij twee of meer is de standaardinstelling. Wanneer deze ingeschakeld is, wordt het vervolgkeuzemenu verborgen wanneer een product slechts één variant heeft. We raden je aan om ons artikel over Het weergeven van slechts één maat en kleur op de productpagina te lezen voordat je deze instelling aanpast.

LOYALTY

Loyalty inschakelen

Als je deze instelling inschakelt, kunnen klanten Loyalty-functies zien in de winkelwagen en in hun account. Deze optie wordt alleen weergegeven voor abonnees van Lightspeed Loyalty. We raden je aan om ons artikel over Loyalty voor eCom te lezen voordat je deze instelling aanpast.

REGISTRATIE

Registratie

Stel deze instelling in om klanten in staat te stellen een account aan te maken voordat ze een aankoop doen.

• Uitgeschakeld - Hiermee voorkom je dat er nieuwe accounts worden aangemaakt. Pas deze instelling aan wanneer je aankopen van gasten beheert.
  • Ingeschakeld - De standaardinstelling staat registratie toe.
  • Alleen gasten - Hiermee wordt het gedeelte Log in of maak een account aan van de checkout verwijderd; handig wanneer je je checkoutproces wilt vereenvoudigen.
  • Na goedkeuring - Geeft klanten alleen toegang tot hun account nadat ze zijn goedgekeurd in je eCom-backoffice. Dit is onderdeel van de set business-to-business-functies.
Adresinformatie

Standaard hebben klanten bij de registratie van hun account de optie om hun adresinformatie in te voeren.  Je kunt deze instelling ook verplicht maken of uitschakelen. Deze instelling heeft geen invloed op je checkout.

REVIEWS

E-mail

Schakel deze instelling in om klanten te verplichten hun e-mailadres in te vullen bij het aanmaken van een productbeoordeling. Lees voor meer informatie over deze instelling ons artikel Het voorkomen van anonieme recensies.

CATEGORIEËN

Indeling

Je kunt je producten weergeven in een Raster-opmaak of een Lijst-opmaak. We raden de Raster-opmaak aan als je lange itembeschrijvingen hebt. De Lijst-opmaak is handig wanneer je collecties geen hele pagina opvullen. Voor meer informatie raden we je aan om ons artikel over De paginaopmaak wijzigen van raster naar lijst te lezen.

Sorteer op

Selecteer een optie om te bepalen in welke volgorde de producten van een bepaalde categorie worden weergegeven in je online winkel. We raden je aan om ons artikel over het Sorteren van producten in een categorie te lezen voordat je deze instelling aanpast.

Producten per pagina

Met deze instelling bepaal je het aantal producten dat per pagina wordt weergegeven. Je kunt maximaal 24 producten weergeven. We raden je aan om ons artikel over Het aantal producten per pagina wijzigen te lezen voordat je deze instelling aanpast.

VOORRAADRESERVERING

Tijdelijk voorraad reserveren voor orders met de status 'In afwachting van betaling'

Wanneer klanten een item aan hun winkelwagen toevoegen en de order niet voltooien, reserveert eCom standaard het item en krijgt de order de status 'In afwachting van betaling'. Als je deze instellingen inschakelt, reserveert eCom het item niet meer als het wordt verkocht in eCom of Retail. Dit helpt discrepanties tussen je voorraadtotalen in Retail en eCom te voorkomen.

We raden je aan om deze instelling ingeschakeld te houden om te voorkomen dat je meer verkoopt dan je in voorraad hebt, tenzij je speciaal items reserveert voor bestellingen die nog betaald moeten worden.