Verzenden met Paazl [NB]

Paazl is een specialist in verzendoplossingen. Met de Paazl tool geeft u uw klanten extra verzendmogelijkheden, zoals de mogelijkheid om in de checkout-omgeving van uw webwinkel een afhaallocatie te kunnen kiezen.

U kunt onder eigen contract uw zelfgekozen koeriersdienst koppelen aan Paazl, denk hierbij bijvoorbeeld aan DHL. Op die manier kunt u alles beheren vanuit uw SEOshop backoffice.

Paazl instellen

U kunt Paazl instellen bij SYSTEEM > Settings > SHOP INSTELLINGEN > Shipping methods > Connect Paazl.

U komt dan terecht op een pagina waar u de volgende opties kunt instellen.

LOGIN INFORMATION

1. Enable this integration - activeer Paazl door de schakelaar actief te zetten.
  2. Mode - zet op Test wanneer u de shop aan een testaccount (staging) van Paazl wil koppelen. Zet op Live wanneer u de shop aan een live account (ost) van Paazl wil koppelen.
  3. Webshop ID - dit is het unieke nummer van uw account. Deze wordt door Paazl verstrekt en kunt u ook in uw Paazl-account terugvinden.
  4. Password - dit is het uniek wachtwoord van uw account. Deze wordt door Paazl verstrekt en kunt u ook in uw Paazl-account terugvinden.

SETTINGS

1. Use collo when printing shipping labels -  zet de schakelaar op actief indien u meerdere labels wilt afdrukken als '1 van n'. Indien u meerdere labels wilt afdrukken als '1 van 1' laat dan de schakelaar uitstaan.
  2. Enable Paazl Perfect in the checkout- biedt Paazl Perfect aan als optie in de checkout. Let op! Hier dient u wel een contract voor te hebben met Paazl.
  3. Describe your products - dit is noodzakelijk wanneer u gebruik wilt maken van UPS. Hier vult u in welk type product u verkoopt (bijvoorbeeld: medicijnen, meubels).
  4. Belasting - hier stelt u het belastingtarief in voor uw verzendkosten. U dient deze eerst aan te maken onder SYSTEM > Settings > PAYMENT SETTINGS > Taxes.
  5. Country of origin - deze optie is alleen noodzakelijk voor verzending met Fedex. Fedex wil het land van herkomst ingevuld zien.
  6. Maxize labels - Paazl telt het aantal producten in uw winkelmand en print hetzelfde aantal labels. Hier kunt u een maximum aantal labels instellen per order (ongeacht het aantal producten). De meeste gebruikers zetten dit op 1.
  7. Insured amount - u kunt hier een standaard bedrag toewijzen aan een extra verzekering/verhoogde aansprakelijkheid zending.
  8. Vertalingen - u kunt hier de naamgeving van uw verzendopties wijzigen. De interne namen vindt in uw Paazl-account via Instellingen > Account > Overzicht verzendopties. U kunt de naam wijzingen door de interne naam op te nemen in dit invulveld, een spatie toe te voegen op het eind, en dan de gewenste naam erachter te zetten. Een naamwijziging dient per regel te worden ingevoerd en te worden gescheiden door een enter.

Bezorgmatrix instellen

In uw Paazl-account kunt u de verzendopties activeren, tarieven invullen en de Paazl Matrices instellen. Met laatstgenoemde kunt u zelf bepalen wanneer u welke verzendopties en tarieven laat zien. Voor meer informatie over het instellen van de Matrix in Paazl verwijzen wij u door naar de Paazl handleiding

Matrix toevoegen aan SEOshop

U kunt nu aan een product direct een bepaalde Paazl-matrix toewijzen. Ga hiervoor in de backoffice van SEOshop in het linker menu naar SHOP > Products en selecteer een product. Klik vervolgens onder Variants & inventory op een variant.

Een pop-upvenster opent u onder Weights / Sizes de optie Matrix vindt. Wanneer u hier op klikt opent het drop-downmenu waarin u een Matrix kunt selecteren die direct correspondeert met de betreffende matrix in het Paazl-account.

Paazl One-click shipping

De standaard waarde van de barcode op een pakbon is het verzendnummer (SHIP00001). Maakt u gebruikt van Paazl One-click-shipping, dan dient dit nummer het ordernummer te zijn (ORD00001) in plaats van het verzendnummer.

1. Ga naar SYSTEM > Settings > SHOP SETTINGS > Workflow.
  2. Klik onder Packing slips op de knop Advanced options

3. Activeer de optie Use order number as barcode (instead of shipment ID) aan en klik op Save rechts onderin het pop-upvenster.

4. Klik rechts bovenin het scherm op Save om de volledige Workflow pagina op te slaan.
LET OP! Alle pakbonnen bevatten voortaan het ordernummer in plaats van het verzendnummer na activering van deze optie. Er wordt niet gekeken of er wel of niet gekozen is voor de verzending via Paazl.