Javascript

Het is mogelijk om Javascript toe te voegen aan uw webwinkel. Dit kunt u doen onder Instellingen > WEBSITE INSTELLINGEN > Web extras, optie Custom JS. De module javascript tracking zorgt ervoor dat u kunt communiceren met externe platforms en wordt uitgevoerd op alle pagina's. Lightspeed verzorgt geen ondersteuning voor deze javascripts. De scripts dient u dus zelf of door een specialist te (laten) schrijven.

Alleen als u gebruik maakt van de Template Editor kunt u de JavaScript-code in een specifieke locatie van uw webwinkel plaatsen. Dit is bijvoorbeeld handig wanneer u een KiyOh-widget wilt plaatsen. De code die u plakt onder Instellingen > WEBSITE INSTELLINGEN > Web extras > Aangepast JS wordt uitgevoerd op alle pagina's en dus niet op een specifieke plek. Dit kan bijvoorbeeld een trackingcode zijn van een extern systeem of platform.

Veel voorkomende problemen:

1. Het inlezen van onbeveiligde externe code. Gebruik hiervoor een SSL-verbinding.
  2. Verkeerd overtypen van variabelen, na het opslaan van uw code. Controleer of alle scripts en haakjes goed staan.
  3. Javascript conflicten. Zorg dat u unieke variabelen gebruikt. Raadpleeg uw publieke broncode om problemen te voorkomen.
Deze module is alleen geschikt voor ervaren gebruikers. Het aanpassen of invoeren van een javascript trackingcode kan ervoor zorgen dat de bestelfunctie in uw webwinkel niet meer werkt. Andere javascripts kunnen ervoor zorgen dat de layout van uw webwinkel niet meer goed weergegeven wordt of bepaalde functies niet meer werken.