Extra data velden gebruiken

De extra template data wordt gebruikt om bepaalde elementen op productniveau in je webshop te regelen. Hiermee wordt het mogelijk om extra functies aan je productpagina's en productcategorieën toe te voegen.

Staat deze optie nog niet standaard ingeschakeld bij het product waaraan je deze wilt toevoegen onder Producten > Product, dan kun je de extra velden inschakelen onder Instellingen > Shopinstellingen > Workflow. Onder het kopje BACKOFFICE kun je daar de optie Extra template data aanvinken.

Let op! Je dient wel verstand te hebben van HTML en CSS. Heb je dit niet, dan raden wij je aan een expert in te schakelen. Bovendien ontvang je geen template updates meer wanneer je de Template Editor activeert.

Hoe werkt het?

Voor het gebruik van data velden dien je de volgende code te gebruiken in de Template Editor. Je vindt deze onder Design > Thema Editor in het linker menu van je backoffice:

{% if product.data_01 == 'koppelwoord' %}

Als data _01 is ingevuld, wordt de HTML code opgeroepen die hier geschreven dient te worden.

{% else %}

Als data _01 niet is ingevuld wordt de HTML code opgeroepen die hier geschreven dient te worden. (Vaak de originele codes)

{% endif %}

Wat je hier doet is een if/else code maken. Als data_01 is ingevuld bij een product dan wordt code 01 gebruik, als data_01 niet is ingevuld wordt de standaardcode gebruikt. In principe kun je deze codes voor bijna alles gebruiken voor de productpagina in je webshop.

Let er wel op, dat het data_01 veld werkzaam is over de gehele website, de data_02 en data_03 velden zijn alleen werkzaam op productniveau binnen de webshop. Echter, de datavelden zijn altijd gekoppeld aan producten. Data_01 kan dan bijvoorbeeld gebruikt worden in een categorie van het type Producten.

Voorbeeld

Je schrijft bijvoorbeeld de HTML/CSS-code voor producten waar als label "Nieuw" wordt weergegeven over de productafbeelding heen. Je kunt dan op productniveau bepalen wanneer deze code opgeroepen dient te worden.

De code voor data ziet er als volgt uit:

{% if product.data_01 == 'Nieuw' %}

-html code voor een label dat over de productafbeeldingen valt-

{% else %}

-Oorspronkelijke code die wordt weergeven wanneer data_01 niet is ingevuld-

{% endif %}

Kort gezegd, maak je hier een IF THEN/ELSE code. Als het veld data_01 voor een bepaald product de term Nieuw bevat, wordt de HTML-code in de THEN-sectie geactiveerd. Nieuw is de link-term die gebruikt wordt om het product in kwestie aan een specifieke HTML-code te koppelen.

Let op! Als bovenstaande te ingewikkeld voor je is, neem dan contact op met een expert.