De code van je thema bewerken

Geeft het scherm Thema editor weer

Je kunt de code van een thema zelf aanpassen. Met kennis van webontwikkeling, talen als Twig, HTML en CSS, kun je de meeste delen van je eCom-winkel aanpassen. De ontwikkelaarsdocumentatie is hier te vinden (alleen beschikbaar in het Engels).

Themaontwikkelaars werken hun thema's voortdurend bij. Wanneer je eerst op Code bewerken klikt, maakt eCom een nieuw lokaal thema aan op basis van een kopie van de originele code van het thema. Omdat je werkt aan een kopie van de code van het thema, worden updates aan de originele code van het thema niet toegepast. Herstel de originele themacode om weer updates te ontvangen.

1. Ga in je eCom-beheerder naar Design.
  2. Klik aan de rechterkant van het scherm op  GEAVANCEERD.
  3. Klik op Code bewerken.
  4. Er verschijnt een pop-up, klik op Code bewerken.

Hulp van ons Supportteam

Ons Supportteam is toegewijd om je te helpen met je eCom-winkel. Wanneer je de code van je thema bewerkt, zonder hier ervaring mee te hebben, kan dit leiden tot problemen met het ontwerp en de functionaliteit van je webshop. Houd er rekening mee dat ons Supportteam niet de kennis heeft om de foutieve aanpassingen in de code te herkennen. Eigen aanpassingen in de code vallen onder de eigen verantwoordelijkheid en hierom zullen we je hiervoor altijd doorverwijzen naar een  externe maatwerkpartner voor hulp. Mocht je een eigen maatwerkpartner hebben dan raden we aan eerst hiermee contact op te nemen.

Het is ook mogelijk cosmetische aanpassingen te maken aan de storefront middels CSS code.  Hier kunnen wij vanaf de supportafdeling helaas geen ondersteuning voor bieden. Wel kunnen we je middels een verzoek in contact brengen met een van onze gespecialiseerde maatwerkpartners voor diverse aanpassingen.

De originele themacode herstellen

Je kunt de wijzigingen ongedaan maken en de originele themacode herstellen door die opnieuw te installeren vanuit de Theme Store. Alle thema-instellingen worden vervangen door de standaard instellingen van het nieuwe thema. Lees Een (nieuw) thema kiezen voor meer informatie over het opnieuw installeren van een thema.