Video plaatsen in uw webwinkel

Het plaatsen van een video werkt het beste als de video's afkomstig zijn van videosites zoals Youtube. Wat u nodig heeft voor het plaatsen van een video, is een embed code.

Embed code in Youtube

1. Ga naar Youtube en open de video die u in uw webwinkel wilt plaatsen.
  2. Klik op Delen onder de video.
  3. Er verschijnt een pop-upscherm met daarin een link. Boven de link staan enkele social mediakanalen en 3 links: Deze video delen, Insluiten en E-mail. Klik op Insluiten.
  4. Er opent een pop-up met een zogenaamde iframecode. Deze code heeft u nodig en wordt ook wel embed code genoemd.
  5. Kopieer de code. Hierna wordt uitgelegd hoe u deze code in uw webwinkel kunt plaatsen.

Video in uw webwinkel plaatsen

1. Ga in de backoffice van uw webwinkel naar de pagina of het product waar de video moet komen te staan. Bijvoorbeeld op de tekstpagina Over ons.

2. Ga naar het tekstveld. U herkent deze aan het grote witte vlak waar u teksten kunt invullen. Klik in het menu boven dit tekstvak op de HTML-knop (<>).

3. Er opent een nieuw pop-upvenster waar de code ingeplakt kan worden. Klik op Ok om de video toe te voegen.

4. Sla de pagina op om de video in uw webwinkel te plaatsen.

Formaat video aanpassen

Indien de video te groot of te klein is voor de plek waar u deze wilt plaatsen, dan kunt u in de code het formaat aanpassen.

Uw code zal er ongeveer zo uitzien:

<iframe width="560" height="315"
src="http://www.youtube.com/embed/PfcVXe-z_Dc" frameborder="0"
allowfullscreen></iframe>

De eerste regel beschrijft het formaat. De video heeft nu een breedte van 560 pixels en een hoogte van 315 pixels. Deze formaten kunt u aanpassen door tussen de aanhalingstekens een ander getal te plaatsen. Bijvoorbeeld:

<iframe width="300" height="169"
src="http://www.youtube.com/embed/PfcVXe-z_Dc" frameborder="0"
allowfullscreen></iframe>

Zorg bij het aanpassen ervoor dat de schaal gelijk blijft (dus breedte en hoogte met dezelfde factor vergroten of verkleinen), zodat de video zijn rechthoekige formaat behoudt.

Let op! Wijzigt de grootte niet, neem dan contact op met de ontwikkelaar van uw thema.