Lightspeed e-mails komen in de spam box [NB]

Voor webwinkels die gekoppeld zijn via DNS, kan het voorkomen dat automatische e-mails in de spambox terecht komt van de klanten. Om dit te voorkomen dient u een SPF record in te vullen.

Bent u gekoppeld via Nameserver, dan is deze instelling niet nodig. Dit wordt namelijk automatisch meegenomen in de Nameserver instellingen.

Waarom is een SPF record nodig?

De automatische e-mails worden verstuurd vanuit één centrale mailserver (webbshopapp.com). Omdat elke webwinkel een eigen domein en e-mail heeft, kan het zijn dan e-mailprogramma’s als Google Gmail de e-mail gaan zien als spam. De centrale mailserver wordt namelijk niet herkent als gemachtigde om deze e-mails vanuit uw naam te verzenden. Om te voorkomen dat de automatische e-mails in spamboxen terecht komt, kunt u een SPF record toevoegen aan uw DNS-instellingen.

SPF record instellen

Dit kan per hostingpartij verschillend zijn. 70% van de hostingpartijen zullen de volgende informatie aanhouden. Mocht u webwinkel nog niet gekoppeld zijn, klik dan hier voor de instellingen.

1. Ga naar uw hostingpartij en kies de domeinnaam waaraan u de SPF record wil toevoegen.
  2. Vervolgens dient u de DNS record aan te passen. De exacte locatie waar u dit kunt doen is verschillend per hostingpartij.
  3. Wat u daarna dient aan te passen is het TXT record. Dit is het Type record.
    a. Naam - @
    b. TTL – 1 Dag
    c. Type – TXT
    Deze benamingen kunnen afhangen per hosting, maar de invoerwaardes zijn hetzelfde.
  4. Kopieer de code volgende code en plak deze in het lege veld Waarde naast TXT:
    v=spf1 include:_spf.webshopapp.com a mx ~all
  5. Dit is de code die ervoor zorgt dat de automatische e-mail niet meer in de spambox terecht kan komen. Hiermee geeft u als het ware toestemming om de mail te versturen vanuit onze centrale mailserver.

Mocht u geen TXT type kunnen invullen, dan heeft de SPF record bij uw hostingpartij waarschijnlijk een andere benaming of dient op een speciale manier toegevoegd te worden. Neem in dat geval contact op met uw hostingpartij. Zij kunnen u daarbij het beste informeren.

Mocht er al een TXT veld zijn toegevoegd bij uw hostingpartij, dan dient u de volgende tekst achter de bestaande waarde te plakken:
include:_spf.webshopapp.com a mx
Let op: Worden er ook automatisch e-mails vanuit een app gestuurd, bijvoorbeeld voor reviews, fullfilment e.d. dan raden wij aan ook daarvan het SPF record in te vullen, contacteer hiervoor de partner.