Social media instellen

Social media zijn niet meer weg te denken in onze samenleving. U kunt social media gebruiken om uw klanten bijvoorbeeld op de hoogte te brengen van het laatste nieuws of om een leuke actie te delen. Als u via Instellingen > WEBSIT-INSTELLINGEN > Social media in het linker menu de verschillende social media activeert, dan worden de social media knoppen getoond op de productpagina's in uw webwinkel. Klanten kunnen dan de knoppen gebruiken om het product (of de producten) te delen via hun eigen social media kanalen.

Als u de cookietool gebruikt op "bevestiging-modus", dan dienen klanten eerst toestemming te geven voor het gebruik van cookies voordat de social media knoppen zichtbaar worden bij een product.

Social Media knoppen activeren

Onderstaande opties zorgen voor buttons die zichtbaar worden op de productpagina. Het is verschillend per thema welke buttons er wel en niet zichtbaar worden. Let op, welke opties zichtbaar worden hangt af van het door u gekozen thema.

1. Ga naar Instellingen > WEBSIT-INSTELLINGEN > Social media via het linker menu van de backoffice.
  2. U komt uit op een pagina waar u direct alle social media opties kunt instellen.
    • Facebook - activeer Facebook door op de switch te klikken naast Facebook zodat deze een blauwe kleur krijgt. Dit zorgt voor een Like-knop op de productpagina. Uw product komt dan op hun Facebook Wall te staan en is op die manier voor al hun vrienden zichtbaar. U hoeft zelf geen Facebook-account te hebben om deze optie te kunnen activeren.

• Twitter - vul hier uw Twitter account in exclusief de @, bijvoorbeeld Lightspeed.

Activeer vervolgens de "Tweetknop" door op de switch te klikken naast het invoerveld van Twitter zodat deze een blauwe kleur krijgt.

• Google+ - vul hier uw Google+ bedrijfspagina URL in. Uw Google plus page moet een business page zijn. User pages werken niet. Deze functie wordt gebruikt voor SEO doeleinden. U kunt dit eventueel ook leeglaten.

Als bezoekers op het +1 teken klikken, dan komt uw product automatisch in hun +1 overzichtslijst te staan. Activeer vervolgens de "+1-knop" door op de switch te klikken naast het invoerveld van Twitter zodat deze een blauwe kleur krijgt.

• Pinterest - activeer Pinterest door op de switch te klikken naast Facebook zodat deze een blauwe kleur krijgt. Met de pin-it knop hebben klanten de mogelijkheid om een product uit uw webwinkel op hun Pinterest-account te plaatsen. Elke afbeelding bevat een link naar de originele bron, zodat uw bezoekers niet alleen uw productafbeeldingen verspreiden, maar ook de link naar uw webwinkel.

• Addthis - vul hier uw Addthis profielnummer. Met AddThis kunnen uw bezoekers uw productpagina's op vele verschillende manieren verspreiden. Zo heeft u maar één knop nodig om verspreiding via Facebook, Twitter, Pinterest en andere social media mogelijk te maken.

Activeer vervolgens de "Addthis-knop" door op de switch te klikken naast het invoerveld van Twitter zodat deze een blauwe kleur krijgt.

• VK.com - vul hier uw VK.com API_ID in. VKontante is een Russische social media website.

Activeer vervolgens de "VK.com-knop" door op de switch te klikken naast het invoerveld van Twitter zodat deze een blauwe kleur krijgt.

3. Klik rechts bovenin op Save settings.

Overige social media opties

Bovenstaande opties zijn bedoeld voor het delen van producten en content via de social mediakanalen van uw klanten. Afhangend van uw thema is het ook mogelijk om andere social media-opties toe te voegen. Deze opties komen over het algemeen in de footer of header van uw webwinkel te staan en focussen zich meer op het delen van uw social mediakanalen, denk hierbij aan uw Facebook- of Twitter-account. Deze opties kunt u instellen bij Design > Thema Editor in het linker menu van de backoffice en klik op Thema aanpassen. Kijk voor meer informatie in de documentatie van uw thema.