Categorieën toevoegen aan een product

Categorieën vormen een belangrijk onderdeel van de navigatiestructuur van uw webwinkel. Zorg bij het opstellen ervan voor een logische indeling, zodat uw klanten sneller kunnen vinden waarnaar ze op zoek zijn. Bent u klaar met het aanmaken van de navigatie? Dan kunt u beginnen met het vullen van uw webwinkel door uw producten toe te voegen aan de categorie waarin ze thuishoren. Dit kan op twee manieren:

Producten toevoegen aan een categorie

Als u via CATALOGUS > Categorieën de door u gekozen categorieën heeft aangemaakt, kunt u producten gaan toevoegen. Klik op de categorie die u wilt bewerken. Selecteer vervolgens rechts bovenaan het scherm het tabblad Producten. Aan de linkerkant van het scherm ziet u nu een rij met alle door u ingevoerde producten, met een groene plus rechts van elk afzonderlijk product.

Door op deze groene plus-knop te klikken kunt u producten één voor één toevoegen. Ze verschijnen dan aan de rechterkant van het scherm. Dit wordt automatisch opgeslagen.

Categorieën toevoegen aan een product

Ga in het linkermenu van de backoffice naar CATALOGUS > Producten. Klik op het gewenste product en selecteer rechts bovenaan de productpagina het tabblad Categorieën. Het enige wat u hoeft te doen, is de checkbox naast de betreffende categorie aan te vinken. Klik vervolgens rechts onderaan op Opslaan & Doorgaan.

U kunt producten aan meerdere categorieën toevoegen.