Tags koppelen aan producten

Tags zijn trefwoorden die kenmerken van producten omschrijven en door zoekmachines bij zoekopdrachten worden gebruikt. Als u bijvoorbeeld in een zoekmachine riem en zwart invult, dan zoekt deze op de tags riem en zwart.

Uw klanten kunnen tags gebruiken om te zoeken in uw webwinkel. Als ze klikken op de tag zwart, dan krijgen ze alle producten te zien die leverbaar zijn in de kleur zwart en hiermee getagd zijn.

Tags creëren en wijzigen

U kunt een tag toevoegen bij CATALOGUS > TAGS door te klikken op de groene plus in de navigatie bovenaan het scherm. Er opent een pop-upvenster. Vul bij Titel de naam van de betreffende tag in. Bijvoorbeeld trui, broek, zwart, blauw etc. Wij raden u aan om drie tot vijf relevante tags toe te voegen aan een product. U kunt tags meerdere malen gebruiken, leef uzelf daarvoor een beetje in in uw klanten. Welke trefwoorden gebruiken ze bij het zoeken van een specifiek product? Gebruik deze zoektermen als tags in uw webwinkel.

Door klanten toegevoegde tags

Klanten kunnen op de productpagina in uw webwinkel een product tag toevoegen. Deze komen ook in uw overzicht te staan, met een rood kruisje naast de betreffende tag(s). U kunt ze goedkeuren door op het groene vinkje te klikken of door ze op zichtbaar te zetten als u de tag(s) wijzigt.

Deze functie is niet in elk thema beschikbaar

Tags toevoegen aan een product

U kunt tags toevoegen aan een product door op een tag te klikken en vervolgens rechtsboven in het scherm op het tabblad Producten te klikken.

Zoek in de zoekbalk naar de producten waaraan u de betreffende tags wilt toewijzen en voeg ze toe door te klikken op de groene plus in de navigatie bovenaan het scherm. U kunt tags van producten verwijderen door deze aan te klikken en vervolgens rechtsonder op het scherm op de knop Verwijder geselecteerde te klikken.

U kunt aangemaakte tags ook toevoegen aan een product door in het linker menu van de backoffice naar CATALOGUS > Producten te gaan. Selecteer het gewenste product en klik vervolgens op het tabblad Tags.

Tags aanpassen

U kunt tags aanpassen door er op te klikken. Hierna kunt u hun Zichtbaarheid aanpassen door de checkbox aan of uit te vinken. Bij Titel kunt u de naam van afzonderlijke tags wijzigen.