Productbundels

Let op! Deze functie is alleen beschikbaar vanaf een Professional pakket (XL).

Een productbundel is een samengesteld pakket van verschillende producten in uw webwinkel waarbij u een korting kunt instellen op het totale orderbedrag. Stel u verkoopt tafels en stoelen. Als uw klanten een tafel met 4 passende stoelen bestellen, dan krijgen ze een korting van 50 euro op het totale aankoopbedrag.

Productbundels zijn gekoppeld aan “hoofdproducten”. In het voorbeeld hierboven is het hoofdproduct de tafel waarvoor een bundel tafel + 4 stoelen is aangemaakt. Deze bundel bevat 4x dezelfde stoel. De bundel is alleen zichtbaar op de productpagina van de tafel. Wilt u de bundel ook zichtbaar op de productpagina van de stoel? Maak dan bij de stoel een aparte bundel aan.

Het is niet mogelijk uw klanten zelf te laten kiezen welke stoelen. Bundels worden van te voren ingesteld. Heeft u producten waar varianten aan verbonden zijn, dan kunnen klanten kunnen niet zelf de variant van een product kiezen. Dit moet u van te voren instellen bij het maken van de bundel

Bundels maken

1. Ga naar CATALOGUS > Producten via het linkermenu van de backoffice en open het product waarvoor u een bundel wilt maken.
  2. Klik linksboven in het scherm op het tabblad Productbundels.
  3. Klik op de groene plus bovenin het scherm om een productbundel te maken.
  4. Vul bij Titel de naam van de bundel in en bij Korting het bedrag dat wordt afgetrokken van de totale bundel. Klik op Opslaan om de bundel aan te maken.

5. U wordt doorgestuurd naar de bewerkingspagina van de bundel. Klik rechts bovenin het scherm op het tabblad Producten.

6. Aan de linkerkant van het scherm staan al uw productvarianten. Klik naast het product dat u wilt toevoegen aan de bundel op de groene plus. U kunt de zoekbalk gebruiken om uw producten te vinden. U kunt zoeken op naam, SKU, EAN en artikelcode.

7. Na het toevoegen van een product aan de bundel, kunt u het aantal bepalen. In het voorbeeld gaat het over 4 stoelen. Het aantal wordt niet meegerekend in het limiet van 5 unieke producten.

8. U hoeft het geheel niet op te slaan. Dit gaat automatisch.

Let op

• Bundelproducten werken alleen met een "bedrag" korting. Het is niet mogelijk om een percentage korting te geven
  • Bundelproducten werken niet in samenwerking met kortingsregels en kortingscodes. Alleen de korting op de bundel wordt gegeven.
  • Een product waar een staffelkorting aan verbonden is, kan niet toegevoegd worden aan een product.
  • Bundels zijn gekoppeld aan een hoofdproduct. Wilt u de bundel bij alle producten binnen een bundel vermelden, dan moet er bij ieder product een aparte bundel gemaakt worden.
  • Bundelproducten hebben een vaste samenstellen. Het is niet mogelijk om klanten zelf een variant van een product te laten kiezen. De bundel moet van te voren samengesteld worden waarbij u kiest welke variant er toegevoegd wordt aan de bundel.
  • Er kunnen maximaal 5 unieke producten toegevoegd worden aan de bundel. Het is wel mogelijk om per product meerdere varianten toe te voegen. Deze worden niet meegenomen in het limiet.