Betaalmethoden instellen

Als u een webwinkel begint, moet u uw klanten ook de mogelijkheid bieden om hun bestellingen bij u af te rekenen. SEOshop biedt u hiervoor diverse betalingsmethoden. Het overzicht van de providers van betaaldiensten waar SEOshop mee samenwerkt kunt u opvragen via Algemeen > Instellingen > Betaalmethoden in het linker menu van de backoffice. Het is niet mogelijk om uw klanten andere betalingswijzen aan te bieden.

Alvorens u één of meerdere van de getoonde betalingswijzen kunt aanbieden, dient u een contract af te sluiten met de betreffende Payment Service Provider (PSP). Het is daarbij van belang dat u aangeeft dat u van plan bent om een webwinkel te openen via SEOshop. Na ondertekening van het contract dienen er nog een aantal instellingen te worden geconfigureerd bij zowel de PSP als bij SEOshop, voordat uw klanten daadwerkelijk online kunnen betalen.

Instellingen bij de betaalmethoden

Sommige PSP's vragen een URL bij het aansluiten van betaalmethoden. Dit kunnen allerlei verschillende URL's zijn, zoals Succes, Notify en Error. Deze vindt u op de overzichtspagina van de door u gebruikte betaalmethoden, via Algemeen > Instellingen > Betaalmethoden in het linker menu van de backoffice. De volgende providers vragen om deze url:

Voorbeeld testshop (Multisafepay)

Indien een PSP naast de URL nog andere gegevens nodig heeft om de koppeling met uw webwinkel in SEOshop tot stand te kunnen brengen, dan zijn deze terug te vinden via Algemeen > Instellingen > Betaalmethoden in het linker menu van de backoffice.

Voorbeeld (Docdata):

Succes: http://domeinaam.webshopapp.com/payment/docdata/notify/
Cancel: http://domeinaam.webshopapp.com/payment/docdata/cancel/
Error: http://domeinnaam.webshopapp.com/payment/docdata/error/

Betaalmethoden instellen bij SEOshop

Als u een contract heeft met een PSP of bank en daar de vereiste instellingen op de juiste wijze geconfigureerd heeft, dient u vervolgens alles bij SEOshop in te stellen. Ga naar Algemeen > Instellingen > Betaalmethoden om de instellingen voor de door u gebruikte betaalmethoden te configureren. U vindt er de onderstaande velden:

• Status - voordat een betaalmethode gebruikt kan worden, dient u deze eerst te activeren door de checkbox naar on te zetten.

Optionele velden

• Minimum bedrag - vul hier het minimumbedrag in wat uw klanten dienen te besteden om van de betreffende betaalmethode gebruik te kunnen maken.
  • Maximaal bedrag - vul hier het maximum bedrag in wat uw klanten kunnen besteden met de betreffende betaalmethode.
  • Extra kosten (vast bedrag) - activeer deze optie als u extra kosten in rekening wilt brengen voor het gebruik van deze betaalmethode. Er verschijnt een invoerveld waar u een bedrag kunt opgeven, dat op de factuur opgeteld wordt bij het totale bedrag van de bestelling.
  • Extra kosten (percentage) - idem als hierboven, maar nu wordt de toeslag berekend als percentage van het totale bedrag van de bestelling. In het invoerveld kunt u het percentage opgeven.
  • Extra kosten (belasting) - activeer deze optie als u BTW wilt heffen over de kosten van het gebruik van de betreffende betaalmethode. Er verschijnt een uitklapmenu waarin u het van toepassing zijnde tarief kunt selecteren. Zijn deze niet te zien, of ontbreekt het gewenste tarief, dan kunt u ze/het aanmaken via ALGEMEEN > Instellingen > Belasting in het linker menu van de backoffice.
  • Geen extra kosten boven bedrag - als u extra kosten in rekening brengt en één van de bovenstaande velden heeft ingevuld, dan kunt u na het activeren van deze optie hier aangeven vanaf welk bestedingsbedrag uw klanten deze kosten niet hoeven te betalen.
  • Uitgebreide prijsstelling - hier kunt u de bovengenoemde opties per betaalmethode instellen. U kunt bijvoorbeeld instellen dat voor gebruik van credit card mensen €0.10 extra moeten betalen. Indien u bij het kiezen van een betaaloptie korting wilt geven, dan vult u een min (-) in voor het bedrag. U heeft bijvoorbeeld ingesteld dat uw betaalmethoden standaard €0.10 cent zijn, maar nu wilt u dat iDeal gratis is. Vul dan bij de optie van iDeal -0.10 in.

Verplichte velden

• Mode (niet bij alle PSP's) - als u nog bezig bent met het testen van de betreffende betaalmethode, zet de mode dan op Test. Afhangend van de PSP zult u speciale testcodes ontvangen. Staat uw webwinkel live en kunnen klanten aankopen gaan doen, verander de mode dan in Live.

• Invoervelden voor koppelingscodes - naast de standaardopties die hierboven genoemd zijn gelden per PSP nog andere invoervelden. Deze vindt u tussen de opties Mode en Betaalmethoden. Bij elke PSP hebben deze een andere naam en betekenis. Bij Buckaroo BP3 heten ze velden bijvoorbeeld Website key en Secret key. PSP's gebruiken deze velden om de koppeling met uw webwinkel in SEOshop tot stand te brengen. Als door een PSP toegewezen koppelingscodes niet werken, neem dan contact op met de helpdesk van de betreffende PSP om uw codes te controleren.

Voorbeeld extra opties (BUCKAROO). Let op! De titels van de invoervelden zijn verschillend per PSP.

• Betaalmethoden – vink hier de betaalmethoden aan waarvoor u een contract met de bijbehorende PSP heeft afgesloten.

Notes:

• iDEAL easy kan alleen met ABN AMRO
  • iDEAL Advance kan alleen met Rabobank en ING
  • SEOshop heeft in samenwerking met Mollie een eigen Payment Service Provider genaamd SEOshop Payments